۱۳۹۴ بهمن ۲۱, چهارشنبه

تفاخر،تو را از رسیدن به حقیقت زندگی بازمیدارد

" لعب "بازیهایی است که انسان در سنین بالاتر از کودکی و در نوجوانی انجام می دهد، که از قوانین و مقررات خاصی پیروی می کند و با اراده و هدف خاصی انجام می شود .

به گزارش منتظران منجی «عج»، در جلسه 20 «مهارتهای زندگی » ، استاد محمد شجاعی به ادامه بحث پرداختند که شرح آن در زیر می آید:
در ادامه بحث تفاخر، به آیه ۲۰ سوره حدید اشاره کردیم ، که برخی از مفسرین این آیه گرانقدر را بیان کننده مراحل حیات می دانند؛
زمانی که انسان به دنیا می آید " لهو " دارد؛ منظور حرکات بی هدف و بی منظوری که نوزادان در ابتدای حیات انجام می دهند .

" لعب "بازیهایی است که انسان در سنین بالاتر از کودکی و در نوجوانی انجام می دهد، که از قوانین و مقررات خاصی پیروی می کند و با اراده و هدف خاصی انجام می شود .

متأسفانه بسیاری از افراد حتی در سنین بالا و میانسالی همچنان درگیر بازیهایی می شوند که به پیروزی و مؤفقیت در این بازیها افتخار می کنند.
گاهی اوقات افراد تمام عمر خود را می گذارند تا به دیگران بفهمانند که در بازیهایشان قهرمانند و هیچ محصول دیگری از زندگی این افراد جز مهارت و برتری در آن بازی خاص دیده نمی شود .

آیا می ارزد که فرد تمام عمر خود را که معادل با ابدیت اوست و باید در مقابل این عمری که صرف کرده حساب پس دهد ،را صرف پیدا کردن مهارت در بازی های کودکانه نماید؟؟

نبی اکرم (ص) می فرمایند :
که هیچ کسی در روز قیامت قدم از قدم بر نمی دارد مگر اینکه به دو سؤال پاسخ دهد :
اول اینکه عمرش را در چه راهی گذرانده است،
و دوم اینکه جوانی اش را چه کرده است!!

دوران جوانی با اینکه جزئی از عمر محسوب می شود ولی به طور جداگانه مورد سؤال قرار می گیرد .

با این حال بسیاری از افراد هستند که قسمت اعظم عمر خود را به چشم و هم چشمی ها و رقابتها می گذرانند بدون اینکه حقیقتا به شخصیت حقیقیشان اضافه شود و بتوانند پاسخگوی ساعتهای تلف شده عمرشان باشند.

ودر مرحله سوم می فرمایند "زینته " در مورد زینت، بزرگان گفته اند که افراد در آغاز جوانی به زینت و زیباییهای ظاهری بسیار اهمیت می دهند ( البته بسیاری از افراد هم هستند که تا آخر عمر در گیر همین زینتها و زیباییهای ظاهری می باشند و این مسأله برایشان در زندگی تبدیل به هدف می شود )

البته باید به این نکته اشاره کرد که ان الله جمیل و یحب الجمال
خداوند زیباست و زیبایی را دوست دارد پس خداوند هم طالب زیبایی است آن را پسندیده می داند برای مخلوقاتش به شرط اینکه با هدف خلقت انسان ناسازگاری نداشته باشد ، عمر انسان را تلف نکند و با کرامت و رشد انسان ناسازگار نباشد و مستقلا به عنوان یک هدف به آن نگاه نشود .


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1SfrNtc

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

هیچ نظری موجود نیست: