۱۳۹۲ بهمن ۹, چهارشنبه

۱/۵ برابر دستاورد توافق هسته‌ای در جیب بدهکاران بانکی!


۱/۵ برابر دستاورد توافق هسته‌ای در جیب بدهکاران بانکی!











یک حساب ساده ریاضی مشخص می کند حجم بدهی بانکی این 173 نفر بر پایه دلار 3هزار تومان حدود 7میلیارد و 656 میلیون دلار می‌شود و این در حالی است که در قالب توافق ژنو قرار است 6/4 میلیارد دلار ظرف 6ماه وارد کشور شود.




وقتی «نقد» را رها کرده و «نسیه» را چسبیده‌ایم






تصریح | سوم آذر که دم دمای اذان صبح رسانه های خبری اعلام کردند «توافق صورت گرفت» و عصر آن روز موقعی که روزنامه ها نسخه عصرانه خود را بروی کیسوک ارسال کردند تیتر زدند «توافق بزرگ».




اول؛

مشتاقانه منتظر بودیم که ببینیم چه داده ایم و چه گرفته ایم؟ همه توجه ها به دستاوردهای ارزی این توافقنامه معطوف شد و مشخص شد که طرف مقابل قصد دارد در قبال تعهداتی که ایران متقبل شده است، بخشی از دارایی هایی که از ایران در آمریکا بلوکه شده است به ایران برگرداند.


البته این حاتم بخشی بعدها معلوم شد که این ارز آزاد شده تنها بخش کوچکی از دارایی های ایران است ونه حتی نیمی از آن! توجه کنید: تنها بخش کوچکی…

کمی بعد تر مشخص شد که همین بخش کوچک نیز قسط بندی شده و بنا نیست یکباره به ایران باز گردد.

حالا فرض کنید آنطور که رسانه های نزدیک به دولت می گویند توافق نامه ژنو دستاورد بزرگی باشد و آنچه عاید ایران می شود اصلا به بدبینی گفته شده در جملات فوق نباشد و حال و روز کشورمان این روزها اینقدر وخیم است که ناچاریم به همین اندازه هم خوشنود باشیم که همه چی آرومه ما چقد پول داریم…

پس بنا شد به سیاق روزنامه های مدعی دستاورد بزرگ، به عایده ارزی توافقنامه ژنو به چشم پیروزی نگاه کنیم؛ سلّمنا… قریب به ده سال یعنی از سال ۸۲ دستگاه دیپلماسی کشورمان تلاش کرده تا چیزی به اندازه حدودا ۱۰ میلیارد دلار ارز به کشورمان باز گردد.

مهم ترین اقدام در این گام این است که ایران روند رقیق سازی نیم و اکسید کردن نیم دیگر ذخیره اورانیوم ۲۰ درصد خود را آغاز می کند و هم زمان ۱+۵ هم آزاد کردن ۴/۲ میلیارد دلار از دارایی های ایران را شروع می کند. هر دو اقدام به تدریج و ظرف ۶ ماه کامل می شود.

عراقچی گفته است که اکسیدسازی به میزان ماهانه ۱۵ کیلو و رقیق سازی به میزان هر سیلندر در سه هفته و در مجموع در طول سه ماه صورت خواهد گرفت.

متقابلا مقام های امریکایی گفته اند چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از مجموع هفت میلیارد دلاری که طی شش ماه از تحریم های ایران کاسته خواهد شد، در قالب دسترسی به دارایی های مسدود شده این کشور در خارج خواهد بود.

یک مقام آمریکایی به رویترز گفته است که دسترسی به این دارایی ها بستگی به این دارد که ایران به تعهداتش در ازای رقیق کردن نیمی از اورانیوم ۲۰ درصد غنی سازی شده خود به حدود ۵ درصد عمل کند.

یک مقام دیگر گفته است ۵۵۰ میلیون دلار احتمالا اول فوریه پرداخت خواهد شد و پرداخت نهایی به همین مبلغ حدود بیستم ژوییه خواهد بود.

به گفته وی در مجموع پرداخت ۹۰۰ میلیون دلار به این بستگی خواهد داشت که ایران اورانیوم غنی سازی شده خود را رقیق کند.

همچنین گفته شده است که نهایتا این مبلغ طی ۸ قسط به ایران پرداخت خواهد شد.

یک مقام امریکایی جزئیات این موضوع را چنین بیان کرده است: «ایران در ابتدای ماه فوریه ۵۵۰ میلیون دلار نخست از چهار میلیارد و دویست میلیون دلار از دارایی های خود را که قرار است به طور تدریجی بر اساس توافقنامه هسته ای اولیه که در ماه توامبر امضا شد، آزاد شود، دریافت می کند. تقویم واریز قسط ها از یکم فوریه آغاز می شود و پرداخت ها در مدتی ۱۸۰ روزه تقسیم بندی شده است. این بدان معنی است که پرداخت ها در هر ۳۴ روز انجام خواهد شد به استثنای قسط آخر که به روز یکصد و هشتادم می افتد که بعد از قسط پنجم ، مدت آن ۳۳ روز خواهد بود. از آنجایی که روز نخست فوریه شنبه است، پرداخت قسط اول به ایران روز سوم فوریه امکان پذیر خواهد شد».

دوم؛

امروز خبری در رسانه های مکتوب نظرم را جلب کرد خبری مربوط به بدهکاران بانکی… خبر این بود:


بانک مرکزی اعلام کرده است که ۱۷۳ نفر ۲۲ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان به شبکه بانکی بدهکارند. براساس این گزارش،حجم بدهی بانک این ۱۷۳ نفر بر پایه دلار ۳هزار تومان حدود ۷میلیارد و ۶۵۶ میلیون دلار می‌شود.

هر چند اعداد و ارقام مختلفی درباره تعداد بدهکاران بانکی اعلام شده است و برخی از وجود سی بدهکار بزرگ سخن می‌گفتند اما بانک مرکزی جمهوری اسلامی‌ایران در اطلاعیه‌ای رسمی‌اعلام کرد: ۲۲ هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان از مطالبات معوق شبکه بانکی متعلق به ۱۷۳ نفر است.

در این اطلاعیه آمده است: کل تسهیلات اعم از جاری و غیرجاری مبلغ ۵۲۳۳. ۶ هزار میلیارد ریال و تسهیلات غیرجاری ۸۰۷ هزار میلیارد ریال و نسبت تسهیلات غیرجاری به کل تسهیلات ۴/۱۵ درصد است.

بدهکاران بالای ۱۰۰۰ میلیارد ریال ۶۱ نفر هستند که مبلغ کــــل تسهیلات غیرجاری آن‌ها ۴/۱۵۲ هزار میلیارد ریال است که ۹/۱۸ درصد کل مطالبات غیرجاری شبکه بانکی را شامل می‌شود. بدهکاران بالای ۵۰۰ تا ۰۰۰ ۱ میلیارد ریــــــــال ۱۱۲ نفر هستند که مبلغ کــــل تسهیلات غیرجاری آن‌ها ۳/۷۷ هزار میلیارد ریال برابر ۶/۹ درصد کل مطالبات غیرجاری شبکه بانکی کشور است. بر این اساس، بدهکاران بالای ۵۰۰ میلیارد ریال ۱۷۳ نفر و جمعا مبلغ ۷/۲۲۹ هزار میلیارد ریال بوده که ۵/۲۸ درصد از کل مطالبات غیرجاری شبکه بانکی را شامل می‌‎شوند.

سوم؛

میزان این بدهکاری نیز در نوع خود جالب توجه است؛ یک حساب ساده ریاضی مشخص می کند حجم بدهی بانکی این ۱۷۳ نفر بر پایه دلار ۳هزار تومان حدود ۷میلیارد و ۶۵۶ میلیون دلار می‌شود و این در حالی است که در قالب توافق ژنو قرار است ۶/۴ میلیارد دلار ظرف ۶ماه وارد کشور شود.


چهارم؛

این مقایسه حاکی از آن است اگر به جای تلاش ۱۰۰ برای رسیدن به توافق نامه ژنو و دستیابی به عایده ارزی آن پیگیر رسیدگی به مسئله بدهکاران بانکی می شدیم چیزی حدود ۳ میلیارد دلار بیشتر عاید کشور می شد.


این در حالی است که بدهکاران بانکی اما همچنان آزادند و پروپاگاندای رسانه ای توجهی به آن نداشته و ترجیح می دهد یک طرفه تمجید کند. تاسیسات هسته ای تعلیق می شود و ما ناچارایم ناباورانه از پمپ تجهیزاتی خوشحال باشیم که عوض آن قسطی قسطی پول خودمان را پس بگیریم آنهم تنها بخش کوچکش را.





ادامه مطلب ....



http://ift.tt/1b3TSx1



منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان



تبادل لينك



به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم


هیچ نظری موجود نیست: