۱۳۹۳ شهریور ۱۲, چهارشنبه

سوال: چرا پس از انقلاب اسلامی، بازهم گناه در جامعه رواج دارد؟ + پاسخ علامه مصباح یزدی

سلام.



آیا تا به حال شبهات زیر برای شما پیش اومده؟



- چرا در کشورمون، فساد و گناهانی مشابه و یا بدتر از زمان طاغوت و شاهنشاهی دیده میشه؟

- چرا پس انقلاب اسلامی نتونسته جلوی اینها رو بگیره؟

- اگه نظام جمهوری اسلامی نتونه باعث درستکار شدن و موحّد شدن مردم جامعه بشه، پس این انقلابیون و این آخوندا واسه چی ادعای انقلاب داشتن؟

- چرا با وجود فراگیر بودن نسبی برخی گناهان و فسادهای اجتماعی تو کشور، بازم بر برقرار بودن این انقلاب و این نظام تاکید میشه؟ چرا این بساطها رو جمعش نمیکنن؟

- چرا وقتی در کشورمون بر سر مسائل دینی واضح و اولیه مث دزدی نکردن، مشروب نخوردن، زنا نکردن، دروغ نگفتن و ... مشکل داریم، ادعای صدور انقلاب به سایر کشورها رو هم داریم؟

- آیا نباید از نظام جمهوری اسلامی توقع داشت که بتونه جلوی گناه رو بگیره؟ اگه نمیتونه پس چه کارایی ای داره؟

- و ...





تا الان نسبت به این شبهات که گاه و بیگاه به عناوین و بهانه های مختلف مطرح هم میشن فکر کردید؟ آیا تونستید پیش خودتون جوابی به این شبهات بدید؟



پاسخ آیت الله محمدتقی مصباح یزدی به این شبهات رو در جمع دانشجویان شرکت کننده در طرح ولایت، با هم میخوانیم:


{محتواي مخفي}

















«علامه مصباح یزدی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم، دنیا را محل ابتلا به فتنه ها و آزمایش های الهی دانست و خاطر نشان کرد: دنیا محل خوش گذرانی و ماندن نیست و حتی اگر خوشی نیز در این دنیا وجود دارد، برای این است که شرایط امتحان الهی فراهم شود. چرا که دنیا تنها محل سفر و محل پر کردن ورقه امتحانی است و تمام عمر انسان در دنیا نسبت به حیات جاودانی وی، به نسبت یک چشم به هم زدن هم نیست.





ایشان در ادامه با اشاره به برقراری نظام جمهوري اسلامی اظهار داشت: برقراری نظام اسلامی به معنای نفی هرگونه انحراف و گناه در جامعه نیست، چرا که در سایه نظام اسلامی و ولایت اولیای خداوند، زمینه ای برای رشد معنوی انسان ها فراهم می شود؛ اما لزوما چنین نیست که همه انسان ها، راه صحیح را برگزینند، بلکه انسان ها مختارند و می توانند با اختیار خود، مسیر شقاوت را انتخاب کنند، و تنها ثمره وجود حکومت اسلامی، ایجاد زمینه بيشتر و بهتر برای رشد و هدایت افرادی است که می خواهند راه صحیح را بر گزینند.



عضو خبرگان رهبری با بي‌جا دانستن این توقع که در نظام اسلامی گناه و انحرافی صورت نگیرد، خاطر نشان کرد: مگر در زمان حکومت امیر المومنین(ع) که بهترین حکومت عادلانه از ابتدای خلقت تا کنون بوده است، هیچ فساد و گناهی صورت نمی گرفته است؟ تخلف، گناه، قتل، زنا و دزدی در آن زمان هم واقع شده است، اما در حکومت ایشان زمینه برای رشد انسانیت فراهم شد.



آیت الله مصباح یزدی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم ادامه داد: اتفاقا هر چه نعمت بیشتر باشد، سختی ها و بلا ها نیز بیشتر خواهد شد تا زمینه امتحان الهی فراهم باشد. لذا به فرمایش قرآن کریم، خداوند متعال در مقابل هر پیامبر و راه حقی، شیاطین متعددی از انس و جن قرار داده تا زمینه امتحان و رشد انسان‌ها فراهم باشد؛ وگرنه خداوند متعال می توانست همگان را هدایت کرده و در صراط مستقیم قرار دهد، همان گونه که فرشتگان هیچ تخلفی در برابر اوامر الهی ندارند؛ اما خداوند بشر را با اختیار آفرید تا خودش بتواند راه صحیح یا غیر صحیح را انتخاب کند.





ایشان با اشاره به این که هدایت الهی توسط عقل و وحی صورت می گیرد، اظهار داشت: اما وحی نبوت، تنها مخصوص پیامبران است و آنها معارف وحياني را به جانشینانشان و ائمه اطهار (ع) منتقل میکنند و سپس به واسطه انسانهای مؤمن و امانت دار این وحی و هدایت الهی به ما منتقل می شود.



آیت‎الله مصباح یزدی با اشاره به این که نیمی از احکام اسلامی را وظایف اجتماعی تشکیل می دهد، ادامه داد: علمای متعددی وظایف فردی و احکام اسلامی را به ما تعلیم دادند، اما بدون شک، نیمی از احکام فراموش شده اسلام که احکام اجتماعی است را امام راحل (ره) احیا کرد، و به ما آموخت که همان گونه که نماز واجب است، مشارکت در امور اجتماعی و سیاسی نیز واجب است.



ایشان با بیان این که واقعا جای شگفتی دارد که وجود یک انسان مانند امام (ره) تا چه میزان می تواند مایه برکت باشد، خاطر نشان کرد: اراده الهی این است که هدایت انبیاء توسط خود مردم به سایرین نیز منتقل شود و لذا ما نیز باید امانت دار باشیم و اولا خوب اسلام را شناخته و سپس به دیگران منتقل کنیم.





ایشام متصدیان انتقال دین الهی به مردم را روحانیت دانست که در خط مقدم جبهه اند و خاطر نشان کرد: البته امروز زمینه تبلیغ فراهم شده است و وضع امروز، قابل قیاس با گذشته نیست، زيرا زمانی بود که معلم مسلمانی وجود نداشت که بتواند به دانش آموزان، قرآن تعلیم دهد؛ اما امروز بچه های حافظ قرآن کریم در روستاها نیز حضور دارند؛ و در واقع این فراهم شدن زمینه برای تبلیغ و انتقال فرهنگ دینی، به برکت انقلاب است و البته این مسأله، وظیفه ما را سنگین تر می کند و باید با تمام توان از این ظرفیت استفاده کنیم.»









منبع:

http://ift.tt/1nWtKqV





موفق باشین.

93/6/12





ادامه مطلب ....



http://ift.tt/WbrNQh



منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان



تبادل لينك



به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم


هیچ نظری موجود نیست: