شهر اسلامی شادی انسانی میخواهد نه شادی غفلت +صوت
نقل قول:
در ذات فرد مومن و خانواده باایمان و همچنین جامعه دینی، استرس و خشونت هیچ جایی ندارند و همواره آرامش بر آنان حاکم است؛ آرامش و تنشزدایی نیز یکی دیگر از شاخصههای شهر اسلامی بشمار می رود. |
حسن رحیم پورازغدی صبح دیروز در همایش شاخصهای شهر اسلامی در محل تالار نور مشهد اظهار کرد: مدیریت شهر اسلامی یعنی اینکه هیچ تفکیکی میان مذهب و دیگر مسائل شهر چون سیاحت و تجارت وجود نداشته باشد.
وی افزود: این مسئله که به زیارت با عنوان جزیی منفک از دیگر مسائل در مدیریت شهر اسلامی نگاه شود و مدیریت اسلامی شهر را مسئلهای جدا از مدیریت اقتصاد و یا سیاحت و گردشگری در شهر بدانیم نیز نه تنها مقابله با سکولار نبوده بلکه خود نیز نوعی سکولار بهشمار میرود.
ضرورت حذف نگاه سکولار در مدیریت شهر اسلامی
رحیمپورازغدی با بیان اینکه در یک شهر اسلامی تمام مسائل اعم از سیاحت، تجارت، گردشگری، بهداشت و دیگر مسائل باید تحت تاثیر مذهب و دین باشد، گفت: رویکرد سکولار در مدیریت شهر اسلامی این است که مسائلی غیر از زیارت با دین و مذهب هیچ ارتباطی نداشته باشد و این مسئله باید به شدت در مدیریت شهر اسلامی مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: برخی معماریهای سطح شهر پیامهای اخلاقی و تربیتی داشته و برخی دیگر پیام غفلت را برای شهروندان به همراه دارد؛ مسئله مهم این است که در یک شهر اسلامی باید معماری سرشار از پیامهای اخلاقی و معنوی باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ عدالت، معنویت، عقلانیت و گسترش توحید عملی را لازمه مدیریت شهر اسلامی دانست و افزود: در شهر اسلامی رانتخواری، ویژهخواری، رشوه در ادارات و باندبازی جایی ندارد.
وی اصلاح روابط انسانی را مهمترین شاخصه در مدیریت شهر اسلامی توصیف کرد و ادامه داد: در شهری که به حقوق شهروندان احترام گذاشته شود یک گام ترقی کرده و به شهر اسلامی نزدیک و نزدیکتر میشود.
آرامش وجه غالب در یک شهر اسلامی است
وی با تاکید براینکه در یک شهر اسلامی آرامش و طمانینه وجه غالب است، گفت: در آیات قرآن کریم و روایات به طور مکرر ذکر شده که در ذات فرد مومن و خانواده باایمان و همچنین جامعه دینی، استرس و خشونت هیچ جایی ندارند و همواره آرامش بر آنان حاکم است؛ آرامش و تنشزدایی نیز یکی دیگر از شاخصههای شهر اسلامی بشمار می رود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حسن ظن را یکی از ویژگیهای مطرح در مدیریت شهر اسلامی یاد کرد و اذعان داشت: حسن ظن در مدیریت شهر اسلامی با عنوان یک ارزش و سوءظن با عنوان یک ضدارزش محسوب شده و در یک شهر اسلامی باید به تقویت حسن ظن و کاهش بدبینیها بپردازیم.
شهر اسلامی شادی انسانی و متعادل میخواهد نه شادی غفلت
رحیمپورازغدی تصریح کرد: یکی از تعابیر نادرست در تعریف شهر اسلامی این است که شادی در یک شهر اسلامی جایی ندارد؛ باید بدانیم که در یک شهر اسلامی شور و نشاط و شادی لازمهای ضروری بوده و البته مراد از آن، شادی انسانی بوده نه شادی غفلت.
وی یادآور شد: باید در مدیریت شهر اسلامی شادی انسانی را جایگزین شادی غفلت کنیم؛ سرور و شادی معتدل باید ایجاد نشاط و تکاپو باید در یک شهر اسلامی وجود داشته باشد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مرتفع ساختن آسیبهای اجتماعی را یکی از وظایف مهم شورای شهر در یک شهر اسلامی توصیف کرد و اذعان داشت: مسائلی چون طلاق، ازدواجهای دیرهنگام، مسکن و بیمه باید در یک شهر اسلامی توسط شورای شهر به آن پرداخته شود.
شورای شهر باید پایبند به قوانین و ساختارها باشند
رحیمپورازغدی خاطرنشان کرد: شورای شهر باید پایبند به قوانین و ساختارها باشند، همچنین پرداختن به مسئله مهم تولید یکی دیگر از شاخصههای مدیریت اسلامی شهر است.
وی افزود: در یک شهر اسلامی حتی تبلیغات و آگهیها نیز باید درآمیخته با دین و مذهب باشد و اگر این مسئله نیز منفک از دین باشد نوعی سکولار را در خود به همراه دارد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امنیت را یکی از مهمترین مختصات شهر اسلامی توصیف کرد و گفت: در مدیریت شهر اسلامی باید به دنبال ایجاد رفاه متعادل برای شهروندان یک شهر اسلامی باشیم.
سخنرانی استاد حسن رحیم پور در همایش شهر اسلامی
منبع: خبرگزاری فارس
ادامه مطلب ....
http://www.nooreaseman.com/forum76/thread52206.html
منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان
تبادل لينك
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر