۱۳۹۲ آذر ۵, سه‌شنبه

فهرست بدهکاری احمدی نژاد؛ بیش از200هزارمیلیارد تومان/برنامه‌های اقتصادی روحانی

رئیس جمهور فهرست بدهکاری هایی که دولت های نهم و دهم خلق کردند ارائه داد.




به گزارش خبرآنلاین، حجت السلام حسن روحانی در گزارش صد روزه به مردم گفت: شرایط «رکود تورمی» که دولت آن را تحویل گرفت در 50 سال گذشته بی سابقه است.

وی افزود: دولت 8 سال گذشته پولدارترین دولت ما در درآمدهای ارزی و نفتی و غیر نفتی بوده است. در 8 سال 600 میلیارد دلار پول نفت و گاز بوده است. دولتی که پولدار ترین دولت بوده متاسفانه بدهکار ترین دولت بوده است.

رئیس جمهور ضمن اعلام «بخشی» از بدهکاری های برجای مانده از دولت های نهم و دهم گفت: بدهی دولت به سیستم بانکی بیش از 74هزار میلیارد تومان بوده است. بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی و 60هزار میلیارد تومان بوده است. آمار و ارقامی که بخش های مختلف به پیمانکاران و بخش خصوصی حدود 55 هزار میلیارد تومان است.

وی افزود:74 هزار میلیارد، 60 هزار و 55هزار میلیارد تومان بخشی از بدهکاری دولت است که بدهکاری رقم بالاتر از 200هزار میلیارد تومان است.

حجت الاسلام روحانی با اشاره به اینکه باید به این موارد «تعهدات» را هم اضافه کرد افزود: در سفرهای استانی 211هزار میلیارد تومان تعهد داده شده است و فقط 32 درصد انجام شده است و 68 درصد برای دولت های بعدی گذاشته شده است. 30 درصد تسهیلات تحقق پیدا کرده است و 70 درصد باقی مانده یعنی 16 سال دیگر همان درآمدها باشد طول می کشد که تعهدات انجام شود. پروژهای های عمرانی 400 هزار میلیادر تومان تعهد است. یعنی سالیان دراز 3 درصد منابع تحقق پیدا کرده است.



در ادامه مهم ترین بخش های سخنان رئیس جمهور می آید:



بدهی دولت به صندوق تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی 60 هزار میلیاردتومان بوده است. آمار و ارقامی که بخش های مختلف دولت به من دادند، بدهی دولت به پیمانکاران و بخش های مختلف و بخش خصوصی حدود 55 هزار میلیارد تومان است. همین سه رقم را کنار هم قرار بدهید، ضمن اینکه ارقام دیگری است. بدهی صندوق های بازنشستگی نیروهای مسلح رقم های عجیب و غریبی به ما گزارش دادند. ما البته می دانستیم دولت بدهکاراست، اما اینکه دولتی که بیشترین درآمد ارزی را در هشت سال داشته وقتی دولت را به منتخبان مردم تحویل میدهد، این همه بدهکاری بعلاوه تعهدات دیگر.

در این هشت سال در سفرهای استانی، تعهداتی که داده شده 211 هزار میلیارد تومان است. از این تعهد فقط 32 درصد انجام شده است. 68 درصد باقی مانده برای دولت های بعدی. از آنطرف اعتبارات وتسهیلاتی که در سفرهای استانی تعهد شده 30 درصد اجرا شده و 70 درصد باقی مانده است. معنایش چیست؟ یعنی 16 سال دیگر اگر همان پول و امکانات باشد، طول می کشد که آن تعهدات را عملی کرده و اجرا کنیم.

پروژه های عمرانی که الان در کشورمان شروع و پهن شده، 400 هزار میلیارد تومان تعهد است. امسال در 5 ماه اول 3 درصد تعهدات عمرانی تحقق یافته. اینجا می خواهم اشاره کنم به سوالی که کردید خب با این مشکلات شما می گویید تورم تا حدی مهار شده است، جلوی رشد این تورم گرفته و رشد کاهشی شده. شما اگر در بخش های مختلف آمار و ارقام نگاه کنید می بینید که آن رشد حالت تنزل یافته هرچند تورم مدت ها باقی است و باید به تدریج به نقطه مطلوب برگردد. اما چرا این تورم درست شد؟

اولین عامل بزرگ تورم رشد بی حساب نقدینگی در جامعه بوده است. در سال 84 نقدینگی 68 هزار میلیارد بود. در پایان دولت چیزی حدود 470 و خرده‌ای هزار میلیارد بوده است. یعنی 7 برابر شده است. برای اینکه روشن تر شود، یک بخشی از نقدینگی مربوط می شود به بدهی دولت به سیستم بانکی کشور. و شما می بینید که وقتی نقدینگی دولت و تعهد دولت اضافه شده و از بانک مرکزی استقراض شود مرتبا، چه مشکلاتی ایجاد می شود.

تورمی که مسکن مهر خلق کرد



مسکن مهر برای افرادی که کم درآمد بودند طراحی شد. همه گفتیم کار خوبی شده. هیچکس نمی تواند منکر باشد که ساخت مسکن برای مردم کار بسیار خوب و ارزشمندی است. مسکن بسازیم اما چجوری و کجا و با چه حجمی و با چه شرایطی و از همه مهمتر: پولش را از کجا بیاوریم؟ اگر پولش را از جیب تک تک مردم درآورده باشیم چه؟ برای مسکن مهر تاکنون 43 هزار میلیارد از سیستم بانکی کشور استقراض شده است. کل پایه پولی کشور تا کنون 100 هزار میلیارد بوده است. از زمان خلق پول تا الان. که از این مقدار، 43 هزار میلیارد تومان برای مسکن مهر است. این یعنی که بخش بزرگ تورم ما از اینجا نشات می گیرد. شما وقتی پول پرقدرت را از بانک مرکزی به جامعه می آورید. به یک معنا می توانیم بگوییم تورمی که مردم ما تحت فشار قرار گرفتند، یک بخش بزرگش مربوط به مسکن مهر است.

من از مسئولان محترم بخش های مختلف دولت خواهش میکنم به مردم در این زمینه توضیح بدهند که این 43 هزار میلیارد تومان که برای مسکن مهر گرفته شده چقدر تورم ایجاد کرده است؟ البته مقصود من این نیست که مسکن مهر را تکمیل نکنیم؟ دولت خود را متعهد می داند در این زمینه. قراردهای مردم در این باره برای دولت محترم است. دولت برای مسکن مردم طرح خواهد داشت و آن را عرضه میکند. اما درباره سوالتان راجع به تورم، گفتم که یک بخش بزرگ تورم مربوط به مسکن مهر است. چون تدبیر در این زمینه نبوده و حساب و کتاب نبوده اینطور شده است. تورم یعنی مالیات فقرا و این معروف است. آیا از مردم در این باره اذن و اجازه گرفته شده که از جیب فقرا پول بگیریم وبرای عده ای مسکن درست کنیم؟ آنها که صاحب مسکن شدند البته نفسی کشیدند. هرچند همین مسکن مهر خودش مشکلاتی دارد و جنبه های مختلفش هنوز تامین نشده است.

حال چطور می توانیم این تورم را مهار کنیم؟ این را با برهان خلف میتوان به آن برسیم. اگر رشد نقدینگی را مهار کنیم که آمار نشان میدهد در همین 2-3 ماهه رشد متوقف شده و نزولی شده است. ما داریم نقدینگی را مهار می کنیم. بخصوص آنجا که بحث پایه پولی و پول بانک مرکزی است که باید حواسمان زیاد باشد که چه کاری انجام می دهیم.

چگونه می خواهید با ادامه مسکن مهر و هدفمندی، تورم را کنترل کنید حال آنکه گفتید اینها به تورم کمک کرد؟



من لازم است بگویم دولت برای ادامه پرداخت یارانه نقدی، هرماه باید 3500 میلیارد تومان برای یارانه پرداخت کند. طبق قانون می بایست این پول از افزایش قیمت های حامل های انرژی و . .. تامین شود. آن پول کمی بیشتر از نصف این پول را تامین می کند فقط. بخشی اش را باید از مصوبات مجلس و منابع بودجه ای استفاده کنیم و در عین حال هر ماه ما کسر داریم برای اینکه 3500 میلیارد تومان را پرداخت کنیم. دولت حتما باید روند پرداخت را اصلاح کند. ما 2 راه داشتیم. یا باید یارانه را کاهش دهیم، که خب دیدیم مردم و بخصوص اقشار کم درآمد روی آن حساب کردند و اگر بخواهیم کم کنیم برای این اقشار مشکل آفرین خواهد بود. راه حل دیگر آن بود که به بخشی از جامعه یارانه ندهیم چون اساسا یارانه درست شد تا وقتی قیمت ها افزایش می یابد بتواند زندگی اقشار کم درآمد را جبران کند. خیلی فکر کردیم چطور می شود افرادی که نیازمند نیستند یارانه نگیرند و بقیه بگیرند. راه های مختلفی پیش بینی شد ولی امسال از آنها صرف نظر کردیم بخاطر اینکه برای اینکه بفهمیم چه کسی نیاز ندارد به یارانه، راه حل های پیش بینی شد که دیدیم باید در زندگی خصوصی مردم دخالت کنیم. حساب های بانکی و املاک مردم را باید می دیدیم. این ممکن است برای کوتاه مدت و برای موضوعی مفید باشد ولی در دراز مدت حتما ضرر دارد.

اگر بخواهیم اینطور در زندگی خصوصی دخالت کنیم، اعتماد مردم سلب می شود و رونق اقتصادی از بین می رود. یکی از هدفهای ما در همین بحث تورم که اشاره کردید، کنترل نقدینگی و یک طرف دیگر بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید است. می شود رونق را به وجود آورد و فضای کسب و کار را بهبود داد ولی در عین حال برویم در زندگی خصوصی مردم کند و کاو کنیم؟ آنوقت مردم به بانک اعتماد نکرده و پولشان را از بانک خارج می کنند. در مجموع ضررش از نفعش بیشتر خواهد بود.

شیوه پرداخت یارانه اصلاح می شود

دولت قصد دارد یارانه را تا پایان سال همینطور ادامه دهد و هر فکری دارد برای سال آینده باشد. دولت حتما شیوه پرداخت یارانه را می خواهد اصلاح کند. هم شیوه و هم دهک را می خواهد مطالعه کند. البته مرحله دوم یارانه را هم دولت مصمم است سال آینده عملیاتی و اجرایی کند. البته دولت اقدامکی را هم امسال برای اقشار کم درآمد انجام خواهد داد در حد توان خود. انشاءالله برای این اقشار تا پایان سال 2 بسته کالایی را در نظر خواهیم گرفت. برای کارمندان دولت، اقشار کم درآمد و ... برای اینکه تا پایان سال در کنار یارانه، کمکی باشد. این بسته و زمان و مقدارش انشاءالله اعلام خواهد شد. البته گزارشی را هم وزارت بهداشت و درمان داده بود راجع به وضع دانش آموزان در مدارس و ضرورت اینکه باید از لحاظ سلامت این دانش آموزان و رشد آنها دولت اقدامی کند، که دولت تصمیم گرفت از همین ماه آذر، توزیع شیر رایگان را برای مدارس انجام دهد هم برای دوره ابتدایی در سراسر کشور و هم سه سال اول متوسطه. از کلاس اول تا کلاس نهم. اینها قدم های کوچکی است که دولت انشاءالله تا پایان امسال برخواهد داشت.

اما اقدامات اساسی که دولت در بخش اقتصاد انجام خواهد داد، دارد برنامه ریزی می کند برای سال آینده. در سال آینده چند هدف مهم را دنبال می کنیم. غیر از فضای کسب و کار که تکیه ما بر این است که بخش خصوصی ما در جامعه فعال تر شود. می دانید که دولت در این صد روز، ما در دولت سی و پنج تصمیم گرفتیم برای تسهیل در مسائل اقتصادی، بویژه در تولید و صادرات و گمرکات و پیش پرداخت هایی که مردم میخواهند انجام دهند و گشایش ال‌سی‌ها. این مصوبات ابلاغ شد و الان میتوانم بگم همه‌ی این 35 تا عملیاتی و اجرایی شده است. علاوه بر این در بخش کشاورزی دولت تلاش های زیادی کرد. من امیدوارم سال آینده وضع محصولات کشاورزیمان بسیار بهتر از امسال باشد.

امسال ناچار شدیم اقدام کنیم برای بیش از 7 میلیون تن گندم. امیدواریم انشاءالله سال آینده وضع ما نه تنها در گندم بلکه در همه محصولات بهتر شود. برای اولین بار قیمت تضمینی را در شهریور اعلام کرده و تسهیلات را در اختیار کشاورزان قرار دادیم و بویژه در ماشین آلات کشاورزی کمک های زیادی کردیم. بار استقلال کشور و امنیت کشور در محصولات غذایی بر دوش کشاورزان است و من بر آنها که در حماسه 24 خرداد حضور خوبی داشتند درود می فرستم.

در بخش دارو هم دولت اقدامات بسیار مهمی انجام داده است. تقریبا کمبود دارو به طور کامل مرتفع شده و قیمت دارو نسبت به گذشته بسیار متناسب شده. برای آنها که بیماری خاص یا صعب العلاج دارند تسهیلات لازم برای تامین دارو پیش بینی شده. وضع دارو انشاءالله بهتر هم خواهد شد. بخش سلامت ما قدم های جدی برمیدارد البته کمبودهای مالی دارد که انشاءالله دولت تامین خواهد کرد. تیم های مختلفی در سراسر کشور به مناطق محروم اعزام می شوند. دولت در این صدروز اقدامات بسیار خوبی در حد توانش البته و نه در شان ملت ایران انجام داده است.

برنامه های اقتصادی دولت برای سال آینده / مهار تورم و رشد اقتصادی

برای سال آینده ما چند برنامه را مدنظر داریم، یکی بحث مرحله دوم یارانه است که در حال طراحی هستیم. دیگری مهار تورم است. می خواهیم تا پایان 93 تورم را به زیر 25 درصد برسانیم. در رشد اقتصادی که وضعمان در 91، آمار منهای 5.8 را نشان میداد. یعنی اقتصاد ما حدودا 6 درصد کوچک شد. یعنی سفره مردم حداقل 6 درصد خالی شد. تلاش می کنیم در سال 92 انشاءالله در پایان سال کاری کنیم که این -5.8 انشاءالله به صفر یا حتی درصدی برسد. البته یک درصد را بعید می دانم ولی تلاش میکنیم به نیم درصد برسد. تلاش می کنیم سال آینده تا پایان سال 93 انشاءالله سعی میکنیم رشد اقتصادیمان مثبت 3 باشد. البته رشد اقتصادی طبق برنامه باید 8 می شد. ولی خب دیگر باید اقدامات گذشته باید جبران شود. البته بحث مهار تحریم را هم داریم. برای سال آینده تلاش میکنیم اگر بتوانیم یکسان سازی نرخ ارز را انجام دهیم. چون این تفاوت قیمت ارز خیلی مشکلات درست میکند. یکی از مشکلاتی که این دولت با آن مواجه شد، این بود که مجلس گفته بود که دلار از 12 و خرده‌ای باید بشود 2477 تومان. دولت می بایست در اول تیرماه نرخ دلار را می برد به 2477. متاسفانه دولت قبل این کار را نکرد و وقتی ما آمدیم با این مشکل مواجه شدیم. دولت باید قیمت ارز را دو برابر می کرد معنیش این بود که قیمت کالاهای وارداتی دو برابر می شد که مشکلات زیادی فراهم میکرد. محاسبه کردیم برخی موارد مانند نان و دارو را با پرداخت یارانه کنترل کردیم. بخش های دیگر را با شیب ملایم کاری کردیم که با آن دلار 2477 برسد. برخی مردم میگویند چرا در دولت جدید گرانی شد، مردم بدانند باری به دوش این دولت افتاد که دلار را قیمتش را طبق قانون مجلس 2 برابر کند در حالی که باید در دولت قبلی اینکار انجام می شد. اما بحمدالله ما از این پیچ ها به خوبی عبور کردیم. اگر یاری مردم و حمایت مقام معظم رهبری نبود نمیتوانستیم از این وضعیت عبور کنیم.





ادامه مطلب ....



http://www.nooreaseman.com/forum324/thread59913.html



منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان



تبادل لينك



به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم


هیچ نظری موجود نیست: