۱۳۹۱ دی ۳, یکشنبه

استفاده از روایات جعلی برای تخریب چهره امام علی(ع)




استفاده از روایات جعلی برای تخریب چهره امام علی(ع)





طی همایشی تخصصی با عنوان «تحریف و نقش آن در عقب ماندگی امت» با حضور شیعیان عربستان عنوان شد: تحریف، عامل اصلی عقب ماندگی امت است.



حجت الاسلام والمسلمین شیخ راضی در این نشست که در قطیف عربستان برگزار شد گفت: برخی اعمال و شعائر با دین فاصله دارند و با فطرت و عقل تناسبی ندارند و دلیل شرعی هم ندارند اما برخی باز هم بر این اعمال پافشاری می­کنند و آن را بخشی از دین می­پندارند.



وی ابراز داشت: تحریف، عامل مهم و اساسی عقب ماندگی امت است و موجب می­شود امت از عوامل قدرت و استحکام و جدیت و اجتهاد دور بماند. تحریف همچنین موجب انتشار فرهنگ منحرف برگرفته از روایات ضعیف و جعلی یا روایات غالیان و گروه های منحرف می­شود.



شیخ راضی با تقسیم تحریف به لفظی و معنوی، سخنان خود را به سه بخش تقسیم کرد که عبارت بود از: شواهدی از تحریف لفظی، خطر تحریف در متون، راه های حفظ متون از تحریف.



شیخ راضی مثالهایی از تحریف لفظی از روایات شیعه و سنی مانند حدیث روزه عاشورا و فضائل برخی اعمال را ارائه کرد و گفت: برخی اضافات در متون، جعلی هستند که به عنوان بدعت و در شرایط درگیری های سیاسی و اختلافات فقهی وارد شده اند.



وی افزود: از جمله خطرهای تحریف، زیان های عقیدتی است؛ چراکه برخی باورهای مردم مبتنی بر خواب و رؤیا و اخبار جعلی است و همچنین غالیان نیز احادیثی را وارد روایات ما کرده اند. تحریف همچنین گاهی به مخالفت با عقل می­انجامد به ویژه در روایات و غیبیاتی که سند معتبر ندارند. و این منجر به کنار گذاشته شدن روایات صحیح و مفاهیم قرآنی و بدنام شدن دین و تمسخر آن می­شود.



شیخ راضی گفت: تحریف منجر می­شود به مبالغات دروغین و مخدوش ساختن شعائر حسینی. مانند تعداد کشته شدگان روز عاشورا طبق نقل برخی مؤلفان برای اثبات شجاعت اهل بیت. در حالی که ضررهای حاصل از جعل و تحریف روایات توسط غلات، اثرات منفی زیادی در پی دارد.



وی تاکید کرد: تحریف همچنین منجر به ایجاد فتنه میان مسلمانان نیز می­شود مانند تخریب چهره امام علی که از منابع مجهول و جعلی برگرفته شده است.



این روحانی شیعی در مورد حفظ متون و نصوص دینی از تحریف لفظی ومعنوی گفت: علمای متخصص در تصحیح و پاکسازی متون و نصوص باید در این زمینه کار جدی انجام دهند تا تمام تحریف های صورت گرفته در زمینه های مختلف اصلاح شود.



وی در این زمینه به تلاش و تجارب برخی علما اشاره کرد که در این زمینه گرفتار ترور فکری و تکفیر و تفسیق شده اند.



شیخ راضی راه دیگر حفظ متون و نصوص دینی را اشاعه روحیه انتقاد و آزادی بیان در جامعه دانست به صورتی که منجر به افزایش آگاهی عمومی و ایجاد زمینه برای تبادل نظر شود.



این نشست همچنین با سؤال ها و مشارکت گروهی از فعالان این عرصه همراه بود. در این نشست، شیخ حسن الصفار از نقش شیخ راضی و تلاش علمی و تحقیقات جدی ایشان در زمینه تراث دینی تجلیل کرد و مختصری از زندگی نامه علمی و سیاسی و اجتماعی ایشان را بیان کرد و تاکید کرد که احتیاط در امور دینی نباید مانع مراجعه ما به نصوص و انتقاد آنها و بیان نقاط ضعف آن باشد.





منبع: خبرگزاری حوزه/عقیق





ادامه مطلب ....



http://www.nooreaseman.com/forum8/thread46920.html



منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان



تبادل لينك



به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم


http://ifttt.com/images/no_image_card.png خادم الزینب

هیچ نظری موجود نیست: