۱۳۹۴ مهر ۸, چهارشنبه

پاسخ بازیگر جوان به پیامهای غیرانسانی درباره حج



◄ پاسخ بازیگر جوان به برخی اظهارنظرهای غیرانسانی درباره حج

تسلیت؛ کسی دلش می‌خواهد بخشی از درآمدش را برای سفرهای خارجی بگذارد. عده‌ای دلشان می‌خواهد هرچه دارند را در دوبی و مالزی و پاتایا و آنتالیا خرج کنند.
هیچ‌کس هم از ما آریایی‌های اصیل به آن‌ها نمی‌گوید این دبی که همه‌اش ماکت است و مصنوعی، اتفاقا متعلق به اعراب است و نروید و پولتان را در جیب عرب‌ها نریزید.
هیچ‌کس نمی‌گوید شما که تمام سوراخ سمبه‌های ترکیه را بلدی، آیا ایران را به خوبی گشته‌ای؟
هیچ‌کس از آن ها نمی‌پرسد که چرا به جای اینکه 5 میلیون تومان برای 3 روز بدهی و آنتالیا بروی و بپری توی استخر، چرا کمک به یک جوان بیکار نمی‌کنی؟
اما وای به حال آدمی که سال‌ها در انتظار بوده تا به حج برود ...
وقتی فاجعه‌ای اتفاق می‌افتد همه می‌شوند مدعی‌العموم.
همه می‌گویند حقش بود، می‌خواست نرود.
همه می‌گویند به جای پول دادن به عرب‌ها یک مدرسه بسازد ...
هیچ‌کس فکر نمی‌کند هر آدمی حق دارد بخشی یا همه پولش را هر طور که دوست دارد خرج کند،
هیچ‌کس فکر نمی‌کند شاید آن حاجی بیچاره اتفاقا آدم خیری هم بوده و حالا به آرزوی دیرینه‌اش که سفر حج واجب هم بوده جامه عمل پوشانده ...
اگر هواپیمای دوستان در راه تایلند هم سقوط می‌کرد، آیا شمایی که خون آریایی داری می‌گفتی حقش بود؟
اگر هواپیما در راه دبی منفجر می‌شد، شما می‌گفتی وقتی به هواپیماها اعتباری نیست، می‌خواست نرود تا پولش را تقدیم به این اعراب سوسمارخور بکند؟
کمی منصف باشید.
به آرزوی پیرمردی فکر کنید که تمام این سال‌ها که در نوبت حج بوده، چقدر دلش خوش بوده، چقدر دوست داشته که با لباس احرام دور خانه خدا بگردد ...


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1GhPNlp

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

فیلم/استاد ابوالقاسمی:فضائل امیرالمومنین (ع) در کتب اهل سنت



ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1L3GevW

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

قرائتی: بزرگ‌ترین منکر روی کره زمین، آل سعود است...




استاد تفسیر قرآن گفت: الآن نیز بزرگ‌ترین منکر روی کره زمین حکومت آل سعود است؛ مشخص نیست به چه دلیل این خانواده باید بر عربستان حکومت کنند.



حجت‌الاسلام محسن قرائتی استاد تفسیر قرآن کریم در مراسم جشن ولادت امام هادی(ع) و فرارسیدن عید سعید غدیر خم در سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه در بازرسی باید اصولی را رعایت کرد، خاطرنشان کرد: یکی از اصول مهم در بازرسی و نظارت، اهم و مهم کردن امور است که جزو اصول عقلی نیز می‌باشد. در دین هم بر این موضوع تأکید بسیار شده است. حتی در قرآن آمده اگر کسی وصیت کرد و این وصیت موجب فتنه شد، آن را به‌قصد اصلاح بشکنید. لذا این مسئله مهمی است ولی گاهی اوقات اصل رها می‌شود و فرع مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی با تسلیت شهادت حج‌گزاران مسلمان در حادثه منا و انتقاد از عملکرد حکومت عربستان گفت: در حادثه منا اگر سربازان سعودی دستور رئیسشان را شکسته و خیابان‌ها را نمی‌بستند، این فاجعه اتفاق نمی‌افتاد. جالب آنکه در قرآن درباره خیابان منا و مکه آیه نازل شده و کسی حق ندارد خیابان‌های آنجا را سد کند و مسیر ویژه ایجاد نماید. « ثم افیضوا من حیث افاض الناس ...»(199 سوره مبارکه بقره)

قرائتی با بیان اینکه امام حسین(ع) برای مقابله با منکر از مدینه خارج شدند، تصریح کرد: این فرموده امام حسین(ع) یعنی، یزید منکر است. الآن نیز بزرگ‌ترین منکر روی کره زمین حکومت آل سعود است. مشخص نیست به چه دلیل این خانواده باید بر عربستان حکومت کنند.

قرائتی یکی دیگر از مسایل بازرسی را رازداری عنوان کرد و افزود: بازرسان و ناظران حق ندارند به غیر حوزه عملکرد فرد ورود پیدا کنند. بنابراین اگر کسی علناً گناه کرد باید صرفاً همان گناه علنی شود. قرآن نیز هنگامی‌که از خانواده سخن می‌گوید، از واژه حافظات استفاده کرده و می‌گوید همسر خوب همسری است که رازدار باشد. در بازرسی هم باید رازدار بود و همان گناهی که علنی شد را بیان کنید و از بیان علنی سایر تقصیرات فرد اجتناب کنید.

وی ادامه داد: از سوی دیگر باید توجه داشته باشیم که قوانین درز دارند. در قرآن برای لب 7 آیه نازل شده است که در آن از عبارت‌های قولاً معروفا؛ قولاً کریما، قولاً سدیدا و ... استفاده شده است. واژه «سدید» از سدسازی آمده است. یعنی وقتی حرف می‌زنید، نباید درز نداشته باشد. قانون هم همین وضعیت را دارد و باید طوری تدوین و تصویب شود که راه فرار را ببندد. چرا که گاهی اوقات شاهدیم تلاش می‌شود قانون دور زده شود.

مسئول ستاد اقامه نماز با تأکید بر ساده زیستی مسئولان گفت: امام خمینی(ره) تا زمانی که زنده بود اجازه نداد حتی حسینیه جماران را سفید کنند. بنابراین باید مسئولان ساده زیستی را پیشه کنند.

وی با اشاره به نزدیکی عید سعید غدیر خم و آیه 59 سوره مبارکه النسا «یا ایها الذین آمنوا اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولی الامر منکم» گفت: برخی می‌گویند «اولی الامر» کسی است که قدرت دارد؛ مانند شاهان، صدام و ... خدا هم گفته از اولی الامر اطاعت کنید. این در حالی است که قرآن آیاتی دارد که از برخی اطاعت نکنید. مثلاً از آدم‌های گناهکار، آدم‌های فرومایه و پست، آدم‌های هواپرست، آدم‌های افراطی اطاعت نکنید و ... وقتی قرآن می‌گوید از این گروه پیروی و از گروه دیگر پیروی نکنید، تنها معصومین باقی می‌مانند. بنابراین قرآن بر اطاعت معصومین تأکید می‌کند. باید توجه داشته باشیم حکومت از آن خدا است. رژیم آل سعود صد درصد ضد خدا هستند.

قرائتی در پایان خاطرنشان کرد: اگر هر یک از بازرسان غیر از ساعت اداری روزی یک آیه بخواند، می‌تواند سالی یک کتاب بنویسد و چاپ کند. شما بازرسان تجاربی دارید که می‌تواند به درد جامعه بخورد. خاطراتی دارید؛ صحنه‌هایی را شاهدید که می‌توانید برای دیگران عبرت باشد. دیدن یک واقعه باعث می‌شود انسان الهام بگیرد. بنابراین هم باید یک مطالعه ممتدی در خارج از وقت اداری داشته باشید و هم خاطرات و تجارب خود را در جایی یادداشت کرده و ثبت کنید.


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1O7hepX

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

چرا تئاترهای ما هنجارشكن شده‌اند؟!

افزایش نمایش های های فاسد و بی مخاطب



متاسفانه امروز اغلب فضای تئاتر كشور به پاتوقی تبديل شده براي ‌نمايشنامه‌هايی كه با پول بيت‌المال به نام كار هنری برگزار مي‌شوند ولی به دليل محتوای عمدتا ناجور و نابهنجاری كه دارند تنها برای يك عده اقليت بدون حضور اكثريت مردم روی صحنه نمايش مي‌روند.




معصومه طاهری : شكي نيست تئاتر پيش‌زمينه و مقدمه سينما است كه كارشناسان حوزه آموزش و تربيت آن را بهترين ابزار براي افزايش خلاقيت و پويايي ذهن مي‌دانند پس اگر قرار است آن را تقويت كنيم و براي اين هنر بودجه‌اي درنظر بگيريم بايد برنامه‌ريزي اصولي داشت و هزينه‌هاي مربوط به آن را درست صرف كرد تا نتيجه معكوس ندهد، با اين وجود به اندازه‌اي كه از سينماي بيمار در حال احتضارمان مدام گفته و نوشته مي‌شود كمتر كسي به تئاتر و معضلات فرهنگي و محتوايي آن اشاره‌اي دارد و به‌گونه‌اي آن را به حال خود رها كرده‌اند؛ چنان‌چه متاسفانه امروز اغلب فضاي تئاتر كشور به پاتوقي براي يك عده روشنفكرمآب تبديل شده كه پزتئاتري بودن وخاص بودن مي‌دهند، ‌نمايشنامه‌هايي كه با پول بيت‌المال به نام كار هنري برگزار مي‌شوند ولي به دليل محتواي عمدتا ناجور و نابهنجاري كه دارند تنها براي يك عده اقليت بدون حضور اكثريت مردم روي صحنه نمايش مي‌روند.


اين‌جاست كه كم كم پاي مردم از تئاتر بريده مي‌شود و بين اين هنر تاثيرگذار نمايشي با جامعه فاصله عميق مي‌افتد؛ تئاترهاي نامفهوم و گاه مستهجني كه روي صحنه مي‌رود و نظارتي هم بر سلامت آن‌ها نيست . مانند هدا گابلر، پپرونی برای دیکتاتور، یه کلیک کوچولو، روز حسین، پينوكيا و... كه به دليل ابتذال در محتوا و گفتار و پوشش بازيگران باانتقادات زيادي مواجه شدند اين درحالي‌ است كه تئاتر در ايران قدمتي چند هزارساله دارد و مردم ما با فضاي تئاتر و نمايش نامانوس نيستند.

اما چرا تئاتري كه بدون هيچ حامي خصوصي و با بودجه دولت وارگانهاي مشابه تغذيه مي‌شود اين چنين خروجي‌هايي هنجارشكنانه وغيرمتعارفي دارد؟! اين سوالي است كه بايد از متوليان امرتئاتر و كساني كه بودجه‌هايچنين نمايشنامه‌هاي مبتذلي را تامين مي‌كنند پرسيد؟! چرا با وجود موضوعات بكر مليو اسلامي حتما سراغ سوژه‌هاي غربي كه كاملا با فرهنگ ما تعارض دارد مي‌روند و مي‌خواهند عين به عين آن را در نمايشي زنده اجرا كنند؟!


اين درحالي است كه اگر به دهه شصت و نمايشنامه‌هاي آن دوران نظري بيندازيم مي‌بينيم بهتر با جامعه و عموم مردم ارتباط برقرار مي‌كردند درحالي‌كه هرچه به جلو آمديم اهالي تئاتر و نمايش با موضوعات و اجراهاي متباعد با فرهنگي ملي و اسلامي از بدنه جامعه جدا شدند. اين مسئله نشان مي‌دهد تا وقتي ارتباط بين تئاترو مردم ضعيف وكمرنگ باشد و به نوعي تئاترديده نشود به فساد كشيده مي‌شود مانند حكايت سينما و گيشه فيلم‌هايي كه نمي‌توانند مردم را به طرف خود بكشانند برچسب هنري بودن به آن مي‌دهند و بعد از مدتي براي جذب مخاطب خاص هزينه مي‌كنند متاسفانه فضاي كنوني تئاتر ما نيز همين گونه شده است. ولنگاريسم موجود در تئاترها باعث شده تا از طرف مخاطبان عام پس زده مي‌شوند بدون كمترين نظارتي روي صحنه مي‌روند بدون اين‌كه بخواهند از طرف اكثريت ديده و نقد بشوند و زير ذره بين‌ عمومي قرار بگيرند درصورتي كه اگرتئاتري ديده بشود كمتر به فساد و ابتذال كشيده مي‌شود چون مي‌دانند مخاطبان آنها را نقد مي‌كنند و به چالش مي‌كشند.


بنابراين در وهله اول بايد اين هنر ديرين دوباره احيا و به متن جامعه بازگرداند كه يكي از راه‌هاي آن تلويزيون به عنوان رسانه ملي و عمومي است. همان‌طور كه به دليل تكرار فيلم سينمايي، تله فيلم و سريال ذائقه مردم با هنرهفتم آشنا شده است مي‌بايست با پخش تئاتر‌هاي مختلف نيز مردم را با آن نزديك كرد و دست اندركاران تئاتر بدانند تنها براي چارچوب صحنه بازي نمي‌كنند بلكه ازدريچه رسانه ملي هم ديده مي‌شوند و بايد بيشتر مراقب باشند البته نبايد با چند تئاتر غيراخلاقي،‌ خط ترديد بر همه تئاترها و نمايشنامه‌هايي كه اجرا مي‌شوند كشند زيرا مصاديق زيادي از اجراهاي ارزشي و خوب داريم كه با اقبال عمومي هم در زمان خود مواجه بوده است مانند نمايشنامه «غزل آخر» با بازي اردشيرشجاع كاوه با مضمون كربلا نمونه جالبي است كه چند سال قبل در روز عاشورا از تلويزيون پخش شد و با استقبال زيادي مواجه گرديد همچنين تئاترهاي طنز و كميك به سبك اصفهاني‌ كه با بازي‌هاي افرادي چون قدرت‌الله ايزدي (رشيد)، ‌حسن اكليلي(گرفتار)،‌ محمد نريماني (ممدآقا) و... ازجمله تئاترهاي سالم و موفقي هستند كه بارها ازشبكه‌هاي مختلف سيما پخش شده‌اند؛ ‌تئاترهايي كه هزينه‌هاي سنگين تله‌فيلم‌هاي تلويزيوني را ندارند و از رفتارها وگفتارهاي غير اخلاقي و جنسي هم به‌دورهستند همه مردم هم از آن‌ها استقبال مي‌كنند.


اين درحالي است كه متوليان تئاتر مدام گله و شكايت سرمي‌دهند كه سالن‌ها نمايش خالي است و خاك مي‌خورد و مردم با فرهنگ و هنرشان مانوس نيستند بايد فرهنگ سازي كرد و مسئولان حمايت نمي‌كنند و ال است و بل ولي كسي ازخودشان تاكنون نپرسيده است چقدر براي جذب مردم و مخاطبان عام تلاش كرده‌اند ؟! چقدر محتواي نمايشنامه‌ها با فرهنگ و عرف و شرع جامعه نزديكي دارد؟! و چقدر تلاش كرده‌اند تا فاصله بين خود و جامعه را كمتر كنند؟! وقتي درنمايشي زنده كه در چند قدمي آنها زن ومردي با پوشش ناجور الفاظ بد به كار مي‌برند و يا پوشش زننده‌اي دارند چطور خانواده‌اي مي‌تواند باخيال راحت فرزنداش را براي ديدن تئاتري ببرد كه تاثير نامطلوب دارد؟! متاسفانه فضاي آنارشيسم و هنجارشكنانه حاكم در تئاتر باعث شده تا مخاطب احساس خوبي نسبت به آن نداشته باشد به‌همين خاطر اگر فضايي ايجاد شود تا نمايش‌ها روي صحنه بعداز اجرا در تلويزيون هم پخش شوند هم زمينه ارتباط مردم با تئاتر بيشتر و بهتر مي‌شود و اطمينان به سلامت آن پيدا مي‌كنند و هم خود اهالي تئاتر خودشان را جدا از جامعه نمي‌دانند و در اجرا و استفاده از پوشش و گفتار درست مراقبت دارند. اين فاصله باعث گرديده تا خود را جدا بدانند و هركار كه خواستند انجام بدهند. چه خوب است شبكه نمايش كه به پخش فيلم و سريال مربوط است بخشي را هم به پخش نمايشنامه ها و تئاترهاي روي صحنه اختصاص بدهد تا پيوند مردم و تئاتر مانند سالها قبل دوباره برقرار گردد و شاهد اجراهاي خوب و آموزنده باشيم.


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1KR2jt8

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

فیلم/ نحوه تعامل با زائران در فرودگاه جده

فیلم

شناسه خبر : 147155
94/7/8 - 10:47 -

<li class="afsaran">
<li class="netiran">
<li class="plus">
<li class="mail">
<li class="print">




به تازگی فیلمی در شبکه‌های اجتماعی از سرگردانی زائران در فرودگاه جده منتشر شده است.سایت "صدی" تأکید کرد که در این فیلم زائران تلاش می کنند مدیر فرودگاه را از طریق میکروفن پیدا کنند تا به وضعیت زائران رسیدگی کند.


ویدیوها

Video Player










1. farhangnews_149771-433200-1443597434.mp4 | دانلود فیلم


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1VqYwsm

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

نقش امام هادي(ع) در انديشه مهدويت

انديشه مهدويت يكي از بنيادي ترين انديشه هاي اسلامي است كه كاركردهاي چندي دارد. هرچند نمونه هايي از اين دست در شرايع آسماني و وحياني و حتي اديان غيرتوحيدي وجود دارد ولي مسأله انتظار و ايجاد جامعه جهاني عدالت محور، در انديشه اسلامي از جايگاه ويژه اي برخوردار مي باشد.

در مقاله حاضر نويسنده ضمن تشريح كاركردهاي انتظار و جايگاه انديشه مهدويت در دوران امام هادي(ع) به تلاش خلفاي عباسي براي انحصار اين تفكر در خانه خود و محدوديتهاي شديد آنان نسبت به حضرت هادي براي ممانعت از گسترش انديشه مهدويت در جامعه پرداخته است كه آن را از نظر مي گذرانيم.
كاركردهاي انتظار

انديشه مهدويت يكي از بنيادي ترين انديشه هاي اسلامي است كه كاركردهاي چندي دارد. هرچند نمونه هايي از اين دست در شرايع آسماني و وحياني و حتي اديان غيرتوحيدي وجود دارد ولي مسأله انتظار و ايجاد جامعه جهاني عدالت محور، در انديشه اسلامي از جايگاه ويژه اي برخوردار مي باشد.
مسأله انتظار دو كاركرد اساسي در حوزه زندگي فردي و اجتماعي بشريت دارد. كاركرد نفي گرايانه و اثبات گرايانه كه همانند توحيد وحياني از دو مؤلفه نفي و اثبات برخوردار مي باشد. در تفكر توحيدي همواره نفي در جايگاه مهمي قرار مي گيرد؛ زيرا نفي به معناي اين است كه وضعيت و يا موقعيت موجود، انتظارات را برآورده نمي سازد و در جست وجوي كمال با نفي موجوديت كنوني مي كوشد تا به موجوديتي برتر دست يابد. اگر نفي خدايان و هرگونه قدرتي در صحنه هستي شناسي و جهان بيني به معناي ناديده گرفتن وضعيت موجود است اثبات خداي يگانه به معناي دست يابي به كمال خواهد بود.
در عرصه زندگي نيز انسان همواره از وضعيت موجود ناراضي است و اين نارضايتي امر مطلوبي است اگر به معناي جست وجوي كمالي باشد كه ظاهراً مي تواند به آن دست يابد.
انتظار به معناي آن است كه شخص از وضعيت كنوني ناخشنود است و مي بايست وضعيت مطلوب تر و كمالي تر را انتظار داشت. از اين رو نفي حال به معناي تلاش براي دست يابي به وضعيتي برتر، امري سازنده و حركت زاست. هرگونه تلاش، زماني صورت مي گيرد كه شخص دريابد كه وضعيت كنوني، ناقص و يا در حكم نقص است و اميد آن دارد كه با كوششي درخور به موقعيتي دست يابد كه از آن برتر و كمالي تر است. اين گونه است كه انتظار به جاي آن كه عامل بازدارندگي و كم تحركي گردد عامل تحرك و حركت و تكامل مي شود.
عصر طلايي در انديشه هاي بشر

در انديشه هاي انساني همواره عصر طلايي، عصر گذشته است و انسان به هر طريقي مي گويد كه ديروز بهتر از امروز بوده و خواهد بود.
از اين رو در تاريخ بشريت عصر طلايي همواره گذشته اي است كه دست نيافتني و يا سخت دست يافتني مي نمايد.
اروپاييان عصر يوناني را عصر طلايي مي شمردند و رنسانس را به معناي بازگشت به آن عصر تعريف و عملياتي كردند. عصر طلايي مسلمانان(نه اسلام) عصر نبوي و يا خلفاي نخست اسلامي مي باشد و يا عصر عباسي به عنوان عصر طلايي تمدني اسلام مطرح مي شود. در ميان يهوديان نيز عصر طلايي، عصر داوودي و يا سليماني(ع) است. اين گونه است كه نگاه به گذشته همواره در تاريخ بشريت به عنوان عصر نمونه و برتر و طلايي مطرح است.
برخي از روان شناسان بر اين باورند كه ريشه اين باور را مي بايست در مسأله بهشت حضرت آدم(ع) و گناه نخستين و تبعيد و هبوط آدم از بهشت دانست. شايد خاطراتي كه آدم و حوا از بهشت براي فرزندان خويش بيان داشتند اين عصر طلايي را در ذهن انسان قرار داده كه در گذشته خويش، عصر طلايي را بجويد.
عصر طلايي در انديشه اسلامي

برخلاف اين باور عمومي، در فرهنگ ناب اسلامي، عصر طلايي به جاي نگاه به گذشته در آينده قرار دارد و انسان مي بايست آن عصر برتر و طلايي را در آينده جست وجو كند نه در گذشته؛ از اين روست كه مسأله مهدويت و جامعه جهاني و عدالت محور مهدوي به عنوان عصر طلايي مطرح مي شود.
از كاركردهاي اين تفكر و فرهنگ آن است كه انسان مسلمان به جاي آن كه به گذشته بنگرد و بر آن حسرت و افسوس خورد به آينده طلايي مي نگرد و به جاي آن كه از وضعيت نوميدكننده كنوني خسته شود و در غم و غصه گذشته به گوشه اي خزد و انگشت ندامت و پشيماني گزد به تلاش خويش ادامه مي دهد و اميد به زندگي برتر، وي را به تحرك و حركت وامي دارد. اين گونه است كه تفكر مهدويت و فرهنگ اسلامي تفكري تحرك زا و حركت آفرين و اميدپرور مي شود.
اين تفكر، كاركردهاي ديگري نيز دارد. در حوزه سياسي اين معنا را خواهد داشت كه نظام كنوني نظامي ناقص و غيرمطلوب است و بايد تلاش كرد تا آن را به سوي كمال تغيير جهت داد. اگر كمال در آينده است و اين آينده آن به آن و دم به دم مي آيد و مي رود پس مي بايست هر دم براي ارتقاي نظام كنوني و تغيير آن در راستاي كمال كوشيد و دست از تلاش برنداشت.
عصر امام هادي(ع) عصر مهدويت گرايي

زماني كه امام هادي(ع) متولد شد و پس از امام جواد(ع) ولايت و امامت امت را به دست گرفت، تفكر مهدويت به شدت در جامعه رو به افزايش بود. اين مسئله اختصاصي به شيعيان و علويان نداشت. از آن جايي كه عباسيان خود از بني هاشم بودند و تفكراتي مشابه تا عصر آغازين عباسي داشتند و بر اين باور بودند كه در زمانه اي، جور و ظلم و بي عدالتي افزايش مي يابد و از نسل نهم امام حسين(ع) شخصي همنام و هم كنيه حضرت پيامبر، زاده مي شود و به عنوان مهدي امت، حكومت جهان را در دست مي گيرد و نظام عدالت محور ولايي را ايجاد مي كند. اين تفكر در ميان اهل سنت نيز بخاطر وجود روايات بسياري از پيامبر(ص) وجود داشت.
در برخي از روايات، از امامي قريشي ياد مي شد و در برخي ديگر نيز از امامي هاشمي نسب سخن به ميان مي آمد. در برخي ديگر تصريح به فرزندي از فرزندان حسين(ع) شده بود و اين كه او فرزند حسن(ع) است. تركيب حسن و حسين در برخي از روايات گول زننده و از مقوله متشابهات بود. مراد از حسن در اين روايات حسن فرزند امام حسين(ع) بود ولي برخي بر اين باور شدند كه مراد، فرزندي از فرزندان امام حسن(ع) است. به هر حال آن چه ثابت بود و كسي درباره آن تشكيك نمي كرد مسئله ظهور امامي قريشي و هاشمي بود كه در هنگام ظلم و جور قيام مي كند و جامعه جهاني را در عدالت مديريت مي كند و ظلم را ريشه كن مي سازد و در آن زمان همه گنج هاي زمين آشكار مي شود و مردم آسايش و آرامش را در زمين تجربه مي كنند. اين همان حكومت صالحان است كه خداوند در قرآن بدان وعده داده و تفكر عصر طلايي را در آينده در اذهان مسلمانان پرورانده است.
تلاش عباسيان براي انحصار تفكر مهدويت

شيعيان و پيروان اهل بيت(ع) از ائمه به ويژه از امام باقر و امام صادق و امام رضا(ع) روايات بسياري به خاطر داشتند كه نظام ولايي مهدوي و حكومت عدالت محور وي را مطرح مي كرد. آنان به اميد ظهور و تولد آن حضرت روز شماري مي كردند. هر چه به نسل نهم از فرزندان امام حسين(ع) نزديك مي شدند اين تفكر تشديد مي شد.
در گذشته عباسيان براي اين كه مسئله را مديريت كنند كوشيدند يكي از خلفاي خويش را به نام المهدي غالب كنند و به مردم بباورانند كه مهدي از عباسيان و از همين نظام خلافت سلطنتي است؛ چه آنان هم قريشي هستند و هم هاشمي نسب مي باشند و اين كه خلافت پيامبر(ص) در اختيار آنان قرار گرفت خود بيانگر آن است كه مهدي از نسل آنان است و همين حكومت و نظام است كه روزي جهاني مي شود. در عصر هارون الرشيد حكومتي نيمه جهاني آن روز تشكيل شده بود و همه در زير خلافت عباسي زندگي مي كردند پس بعيد نمي بود كه امام مهدي از همين حكومت و خاندان، زمام امور را به دست مي گيرد و جهان را مديريت مي كند. با شكست اين تفكر در ميان عباسيان به ويژه با فعاليت هاي امام موسي الكاظم و امام رضا(ع) و در تقابل قرار گرفتن نظام ولايي و نظام خلافت سلطنتي، تفكر ناب شيعي در زمينه ظهور و بروز كرد. روند رو به رشد تفكر مهدويت در جامعه آن روز كه ظلم و ستم در آن بيداد مي كرد، موجب شد تا خلافت سلطنتي عباسي در برابر چالش قرار گيرد. اگر تفكر نظام ولايي كه امام رضا آن را مطرح ساخت و به صورت عملي آن را در برابر خلافت عباسي قرار داد به نوعي مشروعيت سياسي و ديني حكومت خلافت سلطنتي را تضعيف كرده بود، تفكر مهدويت به نوعي ديگر اين مشروعيت را سست و بي بنياد مي كرد.
اگر مردم در انتظار زاده شدن مهدي موعود و حكومت و خلافت وي باشند، اين به معناي عدم مشروعيت نظام كنوني است كه با عنوان خلافت سلطنتي از سوي پيامبر(ص) و مسئله قريشي بودن در رأس قدرت قرار گرفته بود.
حال اگر آن حضرت از ميان بني هاشم و آن نيز از تيره علوي است پس حكومت عباسي به زودي زوال مي يابد و به جاي آن حكومت علويان به شكل جهاني برپا مي شود. حضور اين تفكر كه به معني چيزي جز عدم مشروعيت نظام كنوني نبود. افزون بر اين كه تفكر مهدوي بيان مي كند كه آن حضرت در زمان اوج ظلم و ستم به قدرت مي رسد اگر اين گونه است بايد گفت كه دولت عباسي دولت ظلم است چون بر پايه روايات، آن حضرت به زودي زاده خواهد شد. آنان اين گونه تفسير و تبيين مي كردند كه زادن آن حضرت به معناي برپايي حكومت علوي و نفي سلطه هرگونه حكومت ديگري است كه به عنوان حكومت جور و باطل مطرح مي باشد.
منبع:www.bashgah.net


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1VqYwsk

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

شهید جدید حزب الله لبنان در سوریه+عکس

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ حزب الله خبر شهادت یکی دیگر از رزمندگانش را اعلام کرد.
شهید «غالب کمال نعیم» در حین انجام وظیفه جهادی خود در نبرد با تروریست های تکفیری در سوریه به شهادت رسید.
این شهید حزب الله از اهالی روستای «سلعا» در جنوب لبنان است و پیکرش طی روزهای آتی در این روستا تشییع خواهد شد.
محل دقیق شهادت این رزمنده حزب الله اعلام نشده است.


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1YO1kEF

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

دست دادن های خبرساز دنیای سیاست+عکس

شب گذشته محمود جواد ظریف، وزیر خارجه ایران و باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در راهروهای سازمان ملل بایکدیگر دست دادند و به احوالپرسی پرداختند. این مصاحفه برای اولین بار پس از انقلاب اسلامی ایران میان یک مقام بلندمرتبه ایرانی و رئیس جمهور آمریکا صورت پذیرفته است.
با نگاهی به تاریخ سیاسی جهان، این اقدامات نمادین در موقعیت های دیگری نیز روی داده اند که با دست دادن های عادی و همیشگی سیاستمدارن متفاوت بوده و به خبر مهمی در رسانه های جهان تبدیل شده اند.

دیدار نیکیتا خورشچف، دبیرکل اول حزب کمونیست شوروی و جان اف کندی، رئیس جمهور آمریکا در سفارت آمریکا در شهر وین اتریش.

سفر ریچارد نیکسون، رئیس جمهور آمریکا به چین و دیدار با مائو زدونگ، رهبر جمهوری خلق چین در پکن.

دست دادن سربازان آمریکایی و روسی بر روی پل دو نیم شده در آلمان پس از آنکه نیروهای آمریکایی و روسی با شکست آلمان به یکدیگر رسیدند.

دیدار نیکسون، معاون رئیس جمهور آمریکا و فیدل کاسترو در سال 1959 در طول یک کنفرانس خبری در واشنگتن.

دیدار دونالد رامسفلد، وزیر دفاع آمریکا در دولت رونالد ریگان و صدام حسین در 20 سپتامبر 1983، زمانی که جنگ تحمیلی میان عراق و ایران در جریان بود.

دست دادن معروف آدلف هیتلر، رهبر آلمان نازی و مارشال هنری پتین، رهبر فرانسه ویشی در سال 1940 در طول دیدار هیتلر از فرانسه در جنگ جهانی دوم.

دیدار انورسادات، رئیس جمهور مصر و مناخیم بگین، نخست وزیر رژیم صهیونیستی با حضور جیمی کارتر در 6 سپتامبر 1978، درجریان مذاکرات صلح در کمپ دیوید.

بیل کلینتون با میانجیگری میان اسرائیل و رهبران فلسطین باعث به سرانجام رسیدن مذاکرات صلح میان تشکیلات خودگران فلسطین و رژیم صهیونیستی شد. در این تصویر یاسر عرفات و اسحاق رابین در 13 سپتامبر در حضور کلینتون، رئیس جمهور آمریکا به یکدیگر دست داده اند.

دست دادن پرنس چارلز، شاهزاده ولزی با رابرت موگابه، رئیس جمهور زیمباوه در جریان تشیع جنازه پاپ ژان پل دوم در 8 آوریل 2005. موگابه با ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا روبه رو بود و در سفر به واتیکان بدون اعلام قبلی حضور یافته بود.

29 می 2007 دیدار میان تونی بلر، نخست وزیر انگلیس و معمر قذافی رهبر لیبی، در چادری در شهر سرت لیبی روی داد.

دیدار آدولف هیتلر و نویل چمبرلین، نخست وزیر وقت انگلیس در هتلی در شهر درسدن ایالت نورنبرگ در سال 22 سپتامبر 1938.

حضور رونالد ریگان در کاخ کرملین در روسیه و دیدار با میخائیل گورباچف، رهبر شوری در یک ژوئن 1988.

دست دادن سه رهبر انگلیس، آمریکا و شوری؛ چرچیل، ترومن و استالین در جریان کنفرانس پس از جنگ جهانی در پوتسدام در جولای 1945.

دست دادن بارک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و رائول کاسترو، رئیس جمهور کوبا در 10 دسامبر 2013 در جریان مراسم گرامیداشت مرگ نلسون ماندلا در آفریقای جنوبی.


دست دادن اوباما و چاوز، رئیس جمهور فقید ونزوئلا پيش از آغاز اجلاس سران کشورهای آمريکايی در ترينيدا و توباگو در آوریل 2009.


________________________________________________



:bikh:


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1VqYvov

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

تصاویری جالب از لباس حیوانات

سایت زو پرتره اقدام به انتشار تصاویر از گونه های حیوانات مختلف با لباس های متفاوت نموده است.


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1YO1jR5

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم