۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۴, دوشنبه

پس از مسکن مهر، «مسکن روستایی» هم تعطیل شد...





تعطیلی مسکن روستایی علاوه بر تأثیرات منفی را بر اقتصاد کلان داشته و رکود را افزایش داده است و سبب بیکاری حداقل ۳۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کشور شده است.


هرچند که در چند سال گذشته سالانه به طور متوسط بیش از ۲۰۰ هزار واحد تسهیلات برای مسکن پرداخته شده است، در دو سال گذشته نوسازی مسکن روستایی رو به تعطیلی گذاشته است. در سال ۹۲ هیچ گونه تسهیلاتی به مسکن روستایی اختصاص نیافته است و در سال ۹۳، تنها ۵ هزار فقره تسهیلات در زمینه روستایی پرداخته شده است. این مسأله منجر به تعطیلی مسکن روستایی در دو سال اخیر شده است.


یکی از طرحهایی که به طور ویژه برای روستانشینان محروم طراحی و در دولتهای گذشته به اجرا گذاشته شده بود، «طرح مسکن روستایی» است، این طرح با استقبال کم نظیر روستاییان مواجه شده و در دولتهای گذشته با اعطای تسهیلات بانکی قرض الحسنه به روستاییان باعث ساخته شدن صدهاهزار خانه روستایی و تثبیت جمعیت در نقاط روستایی شده بود؛ اما گویا این طرح نیز همچون طرحهای دیگر در دولت یازدهم کاملا متوقف شده است.

سایت حق مسکن با ارائه نموداری از پیشرفت ساخت مسکن روستایی می نویسد:« یکی از مصادیق خدمت رسانی و وظایف اساسی دولت توجه به خدمت رسانی به محرومین و مستضعفین بالاخص روستاییان است. نوسازی مسکن روستایی و ساخت مسکن برای روستاییان همواره یکی از دغدغه های اصلی امام و رهبر انقلاب بوده است. به گونه ای که رهبری در فروردین سال ۹۱ در حرم رضوی ساخت مسکن روستایی را از مصادیق بارز پیشرفت و عدالت در کشور نامیدند. هرچند که در چند سال گذشته سالانه به طور متوسط بیش از ۲۰۰ هزار واحد تسهیلات برای مسکن پرداخته شده است، در دو سال گذشته نوسازی مسکن روستایی رو به تعطیلی گذاشته است. در سال ۹۲ هیچ گونه تسهیلاتی به مسکن روستایی اختصاص نیافته است و در سال ۹۳، تنها ۵ هزار فقره تسهیلات در زمینه روستایی پرداخته شده است. این مسأله منجر به تعطیلی مسکن روستایی در دو سال اخیر شده است.

بر اساس سرشماری سال ۹۰، بیش از ۲,۶ میلیون واحد مسکونی روستایی فرسوده در کشور وجود دارد که در برابر زلزله متوسط نیز از استحکام مناسب برخوردار نیستند که اگر طبق برنامه سالانه ۲۶۰ هزار واحد آن نوسازی گردد تا افق چشم انداز در سال ۱۴۰۴ کلیه واحدهای مسکن روستایی مقاوم سازی می شود تا بتوان عملکرد سال های ۹۲ و ۹۳ را جبران نمود. تعطیلی مسکن روستایی علاوه بر تأثیرات منفی را بر اقتصاد کلان داشته و رکود را افزایش داده است و سبب بیکاری حداقل ۳۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کشور شده است.

این در شرایطی است که نقدینگی کشور در سال ۹۲، ۲۹ درصد رشد و در سال ۹۳، ۲۲ درصد رشد داشته است و به عدد ۷۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است ولی معلوم نیست این نقدینگی به ای تولید به کدام بخش ها وارد شده است. تولید مسکن در شرایط رکود و تحریم می تواند به عنوان یک پیش ران اقتصادی درون زا عمل کرده و رونق اقتصادی ایجاد کند»

منبع:مسیر آنلاین


ادامه مطلب ....

http://ift.tt/1IalMsH

منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان

تبادل لينك

به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم

هیچ نظری موجود نیست: