نماینده مردم تهران در مجلس با اشاره به حرکت اصولگرایان در زمینه رسیدن به وحدت، گفت: آقای هاشمی و رئیس دولت اصلاحات برای به وحدت نرسیدن اصولگرایان اشخاصی مانند ناطق نوری را به میدان میفرستند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به سوالی درباره پرونده پی ام دی ایران از سوی آژانس اظهار داشت: بحث پی ام دی موضوعی است که ادعای اولیه برای تمام رخدادهایی که طی 12 سال گذشته در مقوله هستهای رخ داده است بر پایه این ادعاست.
وی گفت: اروپا و آمریکا بر اساس گزارش منافقین چنین ادعایی را داشتند و به نوعی بر اساس این پرونده رفتارهای خود را با ملت ایران توجیه میکردند.
زاکانی با اشاره به حضور آمانو در کمیسیون برجام گفت: متن گفتوگوی کمیسیون برجام با وی در این هفته منتشر میشود تا مشخص شود که آمانو در کمیسیون برجام چه نکاتی را مطرح کرده است. وی در چندین نوبت بیان کرد تا پایان سال میلادی این پرونده را خواهیم بست. امروز با گزارشی مواجه هستیم که سیاهترین گزارشی است که تا به امروز علیه ایران صادر شده است.
وی با اشاره به برخی از نکات گزارش تصریح کرد: در این گزارش آمده است قبل از سال 2003 ساختاری در ایران برای بمب اتم و استفاده غیر صلحآمیز شکل گرفته است و محاسبات کامپیوتری و همچنین مدلسازیهایی انجام شده که در این مسیر قرار داشته است.
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: آمانو بازدیدهایی را در زمینه ادعای وجود مخزن انفجاری در پارچین انجام داده است و پس از ان اظهار کرده با چنین چیزی مواجه نشده اما احتمال میدهد که چنین چیزی بوده و به جای دیگر منتقل شده است.
زاکانی با بیان اینکه گزارش اخیر آمانو ادعاهای گذشته وی را تکرار میکند، گفت: گزارش تلخ و نادرستی از سوی وی مطرح شده است و بدون اینکه دلایلی برای این گزارش ارائه شود مواردی را اعلام کردند.
وی خاطر نشان کرد: در بخش سفید این گزارش گفته شده از سال 2009 به بعد هیچ مسیری برای تولیدات هستهای ایران شکل نگرفته که تیم مذاکره کننده مشتاقانه با این بخش برخورد کردند و اعلام کردند این نشاندهنده بسته شدن پرونده پی ام دی است.
نماینده تهران در ادامه با اشاره به نکاتی درباره این گزارش خاطر نشان کرد: در این گزارش خیلی صریح اعلام شده تمام ادعاهای قبلی ایران دروغ بوده و ایران در مسیر هستهای شدن گام برداشته است. از طرفی دیگر حدسیات و ادعاهای غربی درباره ایران تایید میشود.
زاکانی همچنین گفت: بر اساس این ادعاها اقدامات قبلی آنها مانند رفتارهای ظالمانه، جنایتها و تحریمها علیه ایران توجیه دارد و مواجهه سختگیرانه با ایران در برجام را توجیه میکند.
وی ادامه داد: اگر شورای حکام در 15 دسامبر به یک جمعبندی برسد که پرونده ایران را ببندد اتهامات موجود در این گزارش نقطه سیاهی است که اگر در آینده اگر با هر ادعایی از سوی طرفهای غربی مواجه شویم این مسئله باعث فشار بیشتر به ایران میشود.
نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: نگاه آمانو در گزارش تهیه شده نشاندهنده این است که همچنان نگاه سوءظن نسبت به ایران وجود دارد و گزارش آژانس مستقل نبوده است.
زاکانی با بیان اینکه در ایران از آمانو خواستیم متعهد باشد و آنچه را که دریافته است منتشر کند و تحت تاثیر آمریکا و اسرائیل قرار نگیرد، گفت: اما وی اینگونه عمل نکرد و به تعهد خود وفادار نبود. البته معتقدم آنها به سمت بسته شدن پرونده پی ام دی ایران خواهند رفت زیرا علاقه ندارند انسدادی در مسیر سرمایههایشان که پس از برجام ایجاد شده است شکل گیرد اما این نقطه سیاه را بیدلیل در پرونده ایران حفظ میکنند تا در آینده بهانههایشان را توجیهپذیر کنند.
وی گفت: با توجه به ظرفیتی که در برجام وجود دارد به نظر میرسد مسئولان ما اکنون باید خویشتندار باشند و منافع ملی را دستاویز بازیهای سیاسی قرار ندهند. اینکه ثناگوی گزارش آژانس باشیم که ما را در مقام مجرم قرار داده است درست نیست.
نماینده تهران در مجلس یادآور شد: معتقدم این رفتار نادرست آقای آمانو باید با یک مواجهه درست از سوی دستگاه سیاست خارجی پاسخ دریافت کند و باید از شتابزدگی پرهیز کرد و چند سال بعد را دید.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتخابات مجلس آتی و اینکه اصولگرایان بالاخره به وحدت خواهند رسید، گفت: اصولگرایان در سال 92 به بیتدبیریهای خود و دوستانی که در صحنه بودند و از آنها حمایت میکردند باختند.
وی گفت: در انتخابات ریاست جمهوری 4 نفر از اصولگرایان به صحنه آمدند و در حالیکه قرار بود تنها یک نفر در میدان نهایی حاضر شوند این 4 نفر عملا با یکدیگر رقابت کردند.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه این یک سناریوی دقیق و طراحی شده برای جریان اصولگرایی طی انتخابات گذشته بود، تاکید کرد: در حال حاضر نیز همان سناریو در حال پیاده سازی است، بنده خبر دارم آقای هاشمی و رئیس دولت اصلاحات تدبیر کردهاند تا اصولگرایان را از وحدت و انسجام بیرون بکشند. اینکه نقشهای را طراحی کردند که امثال آقای ناطق به میدان بیاید و میدانداری کند نقشهای است که عناصر دوم خرداد برای اصولگرایان کشیدهاند و این افراد نیز در همان سناریو بازی میکنند که برایشان نوشته شده است ما این روند را دون شان افراد میدانیم و هر کسی که امروز سبب شکاف در جریان اصولگرایی شود عملا آب به آسیاب کسانی میریزد که فردا از خود این افراد عبور میکنند.
زاکانی با بیان اینکه وحدت یکی از مولفههای پیروزی است، گفت: در کنار آن باید دقت کنیم چه خصوصیاتی را مشخص کنیم تا مورد اقبال قرار گیرد و عنصر جامع و مفیدی را معرفی کنیم که مورد نظر مردم باشد. فضای انتخابات به خصوص در جریان اصولگرایی باید فضایی کاملا منطقی و به دور از التهاب پیش رود زیرا هر التهابی آب به آسیاب کسانی میریزد که میخواهند برخلاف جریان اصولگرایی گام بردارند.
وی گفت: با بصیرت و آگاهی که امروز در بین جریان اصولگرایی وجود دارد دیگر شاهد اینگونه شکافها نخواهیم بود.
نماینده تهران در مجلس همچنین ادامه داد: معتقدم نباید معطل وحدت در کشور بود اینکه دوستان دوم خردادی و اصلاحطلبان علاقهمند به تفرقهاندازی بین اصولگرایان هستند و از وجود تفرقه در اصولگرایی سخن میگویند آرزوهای خود را مطرح میکنند. ما خبر داریم که این دوستان به دنبال تفرقهافکنی در اصولگرایان هستند اما ما سیر وحدت خود را دنبال میکنیم.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره حرکت انقلاب و اینکه چرا با وجود روی کار آمدن دولتهای اصولگرایی هنوز شاهد رواج ارزشها و اصول انقلابی در کشور نیستیم، گفت: در هیچ دورهای شعارها و اصول انقلاب در دولتها به عنوان بنیان و شاغول محور حرکت قرار نگرفتند.
وی ادامه داد: در دولت موقت وضعیت مشخص است. در دولت بنیصدر هم که همه بهتر میدانید وضعیت به چه سمتی پیش رفت. شهید رجایی نیز که فرصتی پیدا نکرد. در دوران ریاست جمهوری رهبری نیز مسائلی وجود داشت و شاهد برخی درگیریها بودیم. پس از جنگ هم تکلیف آقای هاشمی و دولت اصلاحات مشخصتر است.
نماینده تهران در مجلس افزود: رئیس دولت نهم و دهم نیز با شعار اصولگرایی روی کار آمد اما خود را ملتزم به این شعارها نمیدید و مسیری را دنبال کرد به شکلی که برخی کارگزاران را در مناصب اقتصادی جای داد و آنها به نام اصولگرایی به کام خودشان عمل میکردند.
زاکانی با بیان اینکه وقتی بحث از اصولگرایی میکنیم صحبت از آرمانهاست، گفت: اصولگرایی یک مرام است و معتقدم دولتها تاکنون مبتنی بر آن حرکت نکردهاند یا مخالف آن بودند یا با شعار اصولگرایی به میدان آمدند اما در نهایت دچار غفلت شدند و هر کجا از آن فاصله گرفتیم دچار آسیب شدیم.
وی ادامه داد: در حوزه مدیریت کشور دو نگاه مطرح است. یک نگاه این است که میگوید داخل کشور را بسازیم و از ظرفیتهای جهانی نیز استفاده کنیم و نگاه دوم نیز میگوید برای رفع مشکلات چارهای جز کنار آمدن با آمریکا نداریم این همان نگاهی است که در دوره دوم خرداد مطرح بود و در کتاب مبانی نظریه برنامه چهارم از سوی سازمان مدیریت در آن سال مطرح شد.
نماینده تهران در مجلس خاطر نشان کرد: امروز نیز همین نگاه فعالیت ویژهای در اقتصاد دولت دارد.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره درجه نقد دانشجویان از مسئولان و موضع مسئولان در قبال مسائل کشور گفت: بنا نیست مسئولی در پاسخ و یا در انتقاد از مسئلهای فحش نثار دیگران کند و رفتارهای غیرمنطقی انجام دهد بلکه بناست که مسئولان به حق و منطقی را دریافت کنند و به دنبال مسیر حق و مطالبهگری برای مردم خود باشند.
وی گفت: نمیتوانیم به اما و شاید اتکا کنیم و با درخواست و رفتارهای انفعال حق و حقوق ملت خود را دریافت کنیم.در حادثه منا دیدید وزیر امور خارجه زحمت کشیدند و پیگیریهایی را کردند یکی از پیگیریهایشان این است که از طرف امیر کویت به امیر عربستان درخواست میکند وزیر بهداشت ما را تحویل بگیرند که تحویل هم نگرفتند.
نماینده تهران در مجلس با اشاره به برخورد رهبر انقلاب با مسئولان عربستانی گفت: مشی رهبری و برخورد باصلابتشان باعث شد معادلات این مسئله تغییر کند لذا مواجهه ما از موضع پایین و یا از موضع تند نباید باشد بلکه بخشی از هر دو را باید داشته باشد. اشکال دولت از نظر بنده این است که فقط یکسونگری میکند و از همه ظرفیتهای موجود استفاده نمیکند. لذا این باعث میشود شرایط به سمتی رود که ظرفیتها محدودتر شوند.
زاکانی درباره شعار مرگ با آمریکا و آمریکاستیزی نیز گفت: آمریکاستیزی ما بر اساس یک منطق است و آن اگر مسلمان هستیم باید ظلمستیز باشیم. توانمندیهایی که در حال حاضر در کشور وجود دارد مدیون مواقعی است که ما مستقل از آمریکا عمل کردیم و به توسعه در اهداف انقلاب رسیدهایم. هر جا در زمین آمریکا خود را درگیر کردیم آسیب دیدیم. اینکه چرا هر کدام از مسئولان ما نتوانستند بر اساس چارچوب انقلاب عمل کنند به این دلیل است که نباید هر کسی که به اصول تکیه زد را همیشه انقلابی و اصولگرا بدانیم. برخی از مسئولان ما از بن دندان این اعتماد و اعتقاد را به ارزشها و اصول انقلابی نداشتند و همین باعث شده است یا دچار سطحینگری شوند یا در مقام عمل نتوانند بر مشکلات چیره شوند.
وی افزود: منطق انقلاب اسلامی منطق قوی است که اگر به درستی دنبال شود شاهد تحول و رشد اساسی در کشور خواهیم بود. اگر میخواهیم ایران سرآمد شود باید دست از نگاه تنگنظرانه و بخشی برداریم و از همه ظرفیتهای منطقهای و جهانی استفاده کنیم. یک نمونه این ظرفیت سوریه است درباره مسئله سوریه دو نگاه در کشور وجود داشت؛ یک نگاه تاکید بر حفظ حقوق ملت سوریه و دیگری تحت تاثیرقرار گرفتن هژمونی جهانی بود. هم آقای احمدینژاد و هم آقای روحانی نگاهشان به موضوع سوریه نادرست بود و خود را تحت تاثیر این هرم جهانی میدیدند.
نماینده تهران در مجلس افزود: آمریکا در سوریه حرکتهایی را به عنوان انقلاب مردمی آغاز کرد اما در نهایت راه به جایی نبردند و شاهد هستیم نگاه تیزبینانه رهبری چگونه شرایط را تغییر داد به شکلی که امروز کشوری مانند روسیه منافع خود را در همراهی با این نگاه میبیند و آمریکا در باتلاق نگاه نادرست خود به سوریه گرفتار مانده است.
زاکانی گفت: هم دولت قبل و هم این دولت نگاهشان به موضوع سوریه، نگاه ناقصی است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره جایگاه نرمش قهرمانانه در سیاست خارجی کشور، گفت: ما در عراق با آمریکاییها مذاکره کردیم این منطق نرمش قهرمانانه نبود بلکه منطق کمک به ملت مظلوم عراق بود. نرمش قهرمانانه این است که ما متوقف نشویم و اگر در مسیر مانعی میبینیم آن را بهگونهای دور بزنیم و به قله برسیم.
نماینده تهران در مجلس گفت: در موضوع مذاکرات که به برجام منتج شد این لفظ را در بین دوستان مذاکره کننده میبینیم اما در عمل مشاهده میکنیم که نکاتی به آنها تحمیل شد که در بعضی مواقع ما را دچار عقبگرد کرد و راه آینده را کندتر کرد.
زاکانی گفت: معتقدم میتوانستیم در موضوع برجام کارشناسانهتر عمل کنیم. خود آقای ظریف در مجلس میگفتند در ژنو کل افرادی که از سوی ما شرکت کرده بودند 16 نفر بودند در حالیکه آمریکاییها 143 و انگلیسیها نزدیک به 50 نفر بودند.
وی گفت: خود آقای صالحی اظهار کرد در جلسه با مونیز ما دو نفر بودیم اما گوش تا گوش همراهان مونیز حضور داشتند. بنابراین اگر کار کارشناسانه و با چهرههای کارشناس انجام میگرفت نتایج بهتری به دست میآمد.
نماینده تهران در مجلس گفت: به اعتقاد بنده از نظر کارشناسی دوستان در مقوله برجام اشکالاتی را دارند به شکلی که تیم مذاکره کننده از برجام برداشت واحدی ندارد و برداشتهایشان متنوع است. آقای صالحی چیزی میگوید و عراقچی نقض آن را بیان میکند. معتقدم دوستان بهتر میتوانستند مذاکره کنند در حال حاضر هم درباره برجام بهتر میتوانند اقدام کنند. فارغ از اینکه نگاه متفاوتی داشته باشیم باید بر اساس نگاه ملی حرکت کنیم.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی اعلام میکنند ما مجبور به پذیرش برجام بودیم گفت: برخی میگفتند اگر این کار را انجام ندهیم به ایران حمله میشود اما همه کسانی که در جلسات کمیسیون حضور یافتند و حتی خود آقای عراقچی هم گفت آمریکاییها نمیتوانند به ایران کند. ادعای دیگر این بود که از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شدیم که این هم حرف نادرستی است و مسئله دیگر این بود که فروش نفت ایران به صفر میرسد در حالیکه بازار جهانی کشش این مسئله را نداشت.
وی با بیان اینکه برجام میتواند برای ما فرصتهایی را ایجاد کند و تهدیدها را کاهش دهد، گفت: در مجلس عدهای به دنبال رد یا تایید صددرصدی برجام بودند اما اکثرا به دنبال مشروط کردن برجام بودند که در نهایت شرایط به گونهای شد که رهبری شروطی را تعیین کردند.
نماینده تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوالی درباره نقش جنبش دانشجویی گفت: جنبش دانشجویی همواره نقش اساسی را در کشور ایجاد کرده و در ایران با ظهور جنبش دانشجویی رنگ و لعاب مارکسیستی آن در دهه 20 شرایط به سمت غلبه جریان ملیگرا رفت اما از دهه 40 به بعد این جریان متاثر از انقلاب اسلامی قرار گرفت.
زاکانی گفت: پس از انقلاب نیز مسیر حرکت جنبش دانشجویی ادامه یافت و علیرغم همه سلایق مختلف شرایط به گونهای شد که باعث خدمات جنبش دانشجویی به انقلاب و نظام اسلامی شد.
وی با اشاره به تجربههای تلخ مسیر جنبش دانشجویی گفت: برخی جریانات و گروههای سیاسی به دنبال برطرف کردن خلاءهای خود در جنبش دانشجویی بودند بهطوریکه در گذشته گروههای سیاسی نگاه ابزاری به این جریان داشتند که بزرگترین توهین به این جریان است و باعث رخوت و سرشکستگی در بین این جریان به خصوص در دهه 70 شد.
نماینده تهران در مجلس خارج شدن جریان دانشجویی از مسیر اصلی خود و تحت تاثیر القائات سیاسی قرار گرفتن را از آفتهایی دانست که جنبش دانشجویی ممکن است به آن دچار شود، گفت: جنبش دانشجویی برای جلوگیری از این مسئله باید به ویژگیهای خود عمل کند و عمقیابی را دنبال کند تا مانع از دستاندازی دولتها و گروهها به تشکلهای دانشجویی شود.
زاکانی در پایان گفت: بهترین و بیشترین کاری که جنبش جریان دانشجویی برای عمقبخشی خود انجام میدهد این است که در مسیر مطالبات به حق مردم و برای حرکت کشور به سمت خیر و صلاح حرکت کند و فاصله معناداری از احزاب سیاسی داشته باشد تا در تلاطم افکار مختلف قرار نگیرد و استقلال خود را حفظ کند.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جمع دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس در پاسخ به سوالی درباره پرونده پی ام دی ایران از سوی آژانس اظهار داشت: بحث پی ام دی موضوعی است که ادعای اولیه برای تمام رخدادهایی که طی 12 سال گذشته در مقوله هستهای رخ داده است بر پایه این ادعاست.
وی گفت: اروپا و آمریکا بر اساس گزارش منافقین چنین ادعایی را داشتند و به نوعی بر اساس این پرونده رفتارهای خود را با ملت ایران توجیه میکردند.
زاکانی با اشاره به حضور آمانو در کمیسیون برجام گفت: متن گفتوگوی کمیسیون برجام با وی در این هفته منتشر میشود تا مشخص شود که آمانو در کمیسیون برجام چه نکاتی را مطرح کرده است. وی در چندین نوبت بیان کرد تا پایان سال میلادی این پرونده را خواهیم بست. امروز با گزارشی مواجه هستیم که سیاهترین گزارشی است که تا به امروز علیه ایران صادر شده است.
وی با اشاره به برخی از نکات گزارش تصریح کرد: در این گزارش آمده است قبل از سال 2003 ساختاری در ایران برای بمب اتم و استفاده غیر صلحآمیز شکل گرفته است و محاسبات کامپیوتری و همچنین مدلسازیهایی انجام شده که در این مسیر قرار داشته است.
نماینده تهران در مجلس ادامه داد: آمانو بازدیدهایی را در زمینه ادعای وجود مخزن انفجاری در پارچین انجام داده است و پس از ان اظهار کرده با چنین چیزی مواجه نشده اما احتمال میدهد که چنین چیزی بوده و به جای دیگر منتقل شده است.
زاکانی با بیان اینکه گزارش اخیر آمانو ادعاهای گذشته وی را تکرار میکند، گفت: گزارش تلخ و نادرستی از سوی وی مطرح شده است و بدون اینکه دلایلی برای این گزارش ارائه شود مواردی را اعلام کردند.
وی خاطر نشان کرد: در بخش سفید این گزارش گفته شده از سال 2009 به بعد هیچ مسیری برای تولیدات هستهای ایران شکل نگرفته که تیم مذاکره کننده مشتاقانه با این بخش برخورد کردند و اعلام کردند این نشاندهنده بسته شدن پرونده پی ام دی است.
نماینده تهران در ادامه با اشاره به نکاتی درباره این گزارش خاطر نشان کرد: در این گزارش خیلی صریح اعلام شده تمام ادعاهای قبلی ایران دروغ بوده و ایران در مسیر هستهای شدن گام برداشته است. از طرفی دیگر حدسیات و ادعاهای غربی درباره ایران تایید میشود.
زاکانی همچنین گفت: بر اساس این ادعاها اقدامات قبلی آنها مانند رفتارهای ظالمانه، جنایتها و تحریمها علیه ایران توجیه دارد و مواجهه سختگیرانه با ایران در برجام را توجیه میکند.
وی ادامه داد: اگر شورای حکام در 15 دسامبر به یک جمعبندی برسد که پرونده ایران را ببندد اتهامات موجود در این گزارش نقطه سیاهی است که اگر در آینده اگر با هر ادعایی از سوی طرفهای غربی مواجه شویم این مسئله باعث فشار بیشتر به ایران میشود.
نماینده تهران در مجلس تاکید کرد: نگاه آمانو در گزارش تهیه شده نشاندهنده این است که همچنان نگاه سوءظن نسبت به ایران وجود دارد و گزارش آژانس مستقل نبوده است.
زاکانی با بیان اینکه در ایران از آمانو خواستیم متعهد باشد و آنچه را که دریافته است منتشر کند و تحت تاثیر آمریکا و اسرائیل قرار نگیرد، گفت: اما وی اینگونه عمل نکرد و به تعهد خود وفادار نبود. البته معتقدم آنها به سمت بسته شدن پرونده پی ام دی ایران خواهند رفت زیرا علاقه ندارند انسدادی در مسیر سرمایههایشان که پس از برجام ایجاد شده است شکل گیرد اما این نقطه سیاه را بیدلیل در پرونده ایران حفظ میکنند تا در آینده بهانههایشان را توجیهپذیر کنند.
وی گفت: با توجه به ظرفیتی که در برجام وجود دارد به نظر میرسد مسئولان ما اکنون باید خویشتندار باشند و منافع ملی را دستاویز بازیهای سیاسی قرار ندهند. اینکه ثناگوی گزارش آژانس باشیم که ما را در مقام مجرم قرار داده است درست نیست.
نماینده تهران در مجلس یادآور شد: معتقدم این رفتار نادرست آقای آمانو باید با یک مواجهه درست از سوی دستگاه سیاست خارجی پاسخ دریافت کند و باید از شتابزدگی پرهیز کرد و چند سال بعد را دید.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره انتخابات مجلس آتی و اینکه اصولگرایان بالاخره به وحدت خواهند رسید، گفت: اصولگرایان در سال 92 به بیتدبیریهای خود و دوستانی که در صحنه بودند و از آنها حمایت میکردند باختند.
وی گفت: در انتخابات ریاست جمهوری 4 نفر از اصولگرایان به صحنه آمدند و در حالیکه قرار بود تنها یک نفر در میدان نهایی حاضر شوند این 4 نفر عملا با یکدیگر رقابت کردند.
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه این یک سناریوی دقیق و طراحی شده برای جریان اصولگرایی طی انتخابات گذشته بود، تاکید کرد: در حال حاضر نیز همان سناریو در حال پیاده سازی است، بنده خبر دارم آقای هاشمی و رئیس دولت اصلاحات تدبیر کردهاند تا اصولگرایان را از وحدت و انسجام بیرون بکشند. اینکه نقشهای را طراحی کردند که امثال آقای ناطق به میدان بیاید و میدانداری کند نقشهای است که عناصر دوم خرداد برای اصولگرایان کشیدهاند و این افراد نیز در همان سناریو بازی میکنند که برایشان نوشته شده است ما این روند را دون شان افراد میدانیم و هر کسی که امروز سبب شکاف در جریان اصولگرایی شود عملا آب به آسیاب کسانی میریزد که فردا از خود این افراد عبور میکنند.
زاکانی با بیان اینکه وحدت یکی از مولفههای پیروزی است، گفت: در کنار آن باید دقت کنیم چه خصوصیاتی را مشخص کنیم تا مورد اقبال قرار گیرد و عنصر جامع و مفیدی را معرفی کنیم که مورد نظر مردم باشد. فضای انتخابات به خصوص در جریان اصولگرایی باید فضایی کاملا منطقی و به دور از التهاب پیش رود زیرا هر التهابی آب به آسیاب کسانی میریزد که میخواهند برخلاف جریان اصولگرایی گام بردارند.
وی گفت: با بصیرت و آگاهی که امروز در بین جریان اصولگرایی وجود دارد دیگر شاهد اینگونه شکافها نخواهیم بود.
نماینده تهران در مجلس همچنین ادامه داد: معتقدم نباید معطل وحدت در کشور بود اینکه دوستان دوم خردادی و اصلاحطلبان علاقهمند به تفرقهاندازی بین اصولگرایان هستند و از وجود تفرقه در اصولگرایی سخن میگویند آرزوهای خود را مطرح میکنند. ما خبر داریم که این دوستان به دنبال تفرقهافکنی در اصولگرایان هستند اما ما سیر وحدت خود را دنبال میکنیم.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره حرکت انقلاب و اینکه چرا با وجود روی کار آمدن دولتهای اصولگرایی هنوز شاهد رواج ارزشها و اصول انقلابی در کشور نیستیم، گفت: در هیچ دورهای شعارها و اصول انقلاب در دولتها به عنوان بنیان و شاغول محور حرکت قرار نگرفتند.
وی ادامه داد: در دولت موقت وضعیت مشخص است. در دولت بنیصدر هم که همه بهتر میدانید وضعیت به چه سمتی پیش رفت. شهید رجایی نیز که فرصتی پیدا نکرد. در دوران ریاست جمهوری رهبری نیز مسائلی وجود داشت و شاهد برخی درگیریها بودیم. پس از جنگ هم تکلیف آقای هاشمی و دولت اصلاحات مشخصتر است.
نماینده تهران در مجلس افزود: رئیس دولت نهم و دهم نیز با شعار اصولگرایی روی کار آمد اما خود را ملتزم به این شعارها نمیدید و مسیری را دنبال کرد به شکلی که برخی کارگزاران را در مناصب اقتصادی جای داد و آنها به نام اصولگرایی به کام خودشان عمل میکردند.
زاکانی با بیان اینکه وقتی بحث از اصولگرایی میکنیم صحبت از آرمانهاست، گفت: اصولگرایی یک مرام است و معتقدم دولتها تاکنون مبتنی بر آن حرکت نکردهاند یا مخالف آن بودند یا با شعار اصولگرایی به میدان آمدند اما در نهایت دچار غفلت شدند و هر کجا از آن فاصله گرفتیم دچار آسیب شدیم.
وی ادامه داد: در حوزه مدیریت کشور دو نگاه مطرح است. یک نگاه این است که میگوید داخل کشور را بسازیم و از ظرفیتهای جهانی نیز استفاده کنیم و نگاه دوم نیز میگوید برای رفع مشکلات چارهای جز کنار آمدن با آمریکا نداریم این همان نگاهی است که در دوره دوم خرداد مطرح بود و در کتاب مبانی نظریه برنامه چهارم از سوی سازمان مدیریت در آن سال مطرح شد.
نماینده تهران در مجلس خاطر نشان کرد: امروز نیز همین نگاه فعالیت ویژهای در اقتصاد دولت دارد.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری درباره درجه نقد دانشجویان از مسئولان و موضع مسئولان در قبال مسائل کشور گفت: بنا نیست مسئولی در پاسخ و یا در انتقاد از مسئلهای فحش نثار دیگران کند و رفتارهای غیرمنطقی انجام دهد بلکه بناست که مسئولان به حق و منطقی را دریافت کنند و به دنبال مسیر حق و مطالبهگری برای مردم خود باشند.
وی گفت: نمیتوانیم به اما و شاید اتکا کنیم و با درخواست و رفتارهای انفعال حق و حقوق ملت خود را دریافت کنیم.در حادثه منا دیدید وزیر امور خارجه زحمت کشیدند و پیگیریهایی را کردند یکی از پیگیریهایشان این است که از طرف امیر کویت به امیر عربستان درخواست میکند وزیر بهداشت ما را تحویل بگیرند که تحویل هم نگرفتند.
نماینده تهران در مجلس با اشاره به برخورد رهبر انقلاب با مسئولان عربستانی گفت: مشی رهبری و برخورد باصلابتشان باعث شد معادلات این مسئله تغییر کند لذا مواجهه ما از موضع پایین و یا از موضع تند نباید باشد بلکه بخشی از هر دو را باید داشته باشد. اشکال دولت از نظر بنده این است که فقط یکسونگری میکند و از همه ظرفیتهای موجود استفاده نمیکند. لذا این باعث میشود شرایط به سمتی رود که ظرفیتها محدودتر شوند.
زاکانی درباره شعار مرگ با آمریکا و آمریکاستیزی نیز گفت: آمریکاستیزی ما بر اساس یک منطق است و آن اگر مسلمان هستیم باید ظلمستیز باشیم. توانمندیهایی که در حال حاضر در کشور وجود دارد مدیون مواقعی است که ما مستقل از آمریکا عمل کردیم و به توسعه در اهداف انقلاب رسیدهایم. هر جا در زمین آمریکا خود را درگیر کردیم آسیب دیدیم. اینکه چرا هر کدام از مسئولان ما نتوانستند بر اساس چارچوب انقلاب عمل کنند به این دلیل است که نباید هر کسی که به اصول تکیه زد را همیشه انقلابی و اصولگرا بدانیم. برخی از مسئولان ما از بن دندان این اعتماد و اعتقاد را به ارزشها و اصول انقلابی نداشتند و همین باعث شده است یا دچار سطحینگری شوند یا در مقام عمل نتوانند بر مشکلات چیره شوند.
وی افزود: منطق انقلاب اسلامی منطق قوی است که اگر به درستی دنبال شود شاهد تحول و رشد اساسی در کشور خواهیم بود. اگر میخواهیم ایران سرآمد شود باید دست از نگاه تنگنظرانه و بخشی برداریم و از همه ظرفیتهای منطقهای و جهانی استفاده کنیم. یک نمونه این ظرفیت سوریه است درباره مسئله سوریه دو نگاه در کشور وجود داشت؛ یک نگاه تاکید بر حفظ حقوق ملت سوریه و دیگری تحت تاثیرقرار گرفتن هژمونی جهانی بود. هم آقای احمدینژاد و هم آقای روحانی نگاهشان به موضوع سوریه نادرست بود و خود را تحت تاثیر این هرم جهانی میدیدند.
نماینده تهران در مجلس افزود: آمریکا در سوریه حرکتهایی را به عنوان انقلاب مردمی آغاز کرد اما در نهایت راه به جایی نبردند و شاهد هستیم نگاه تیزبینانه رهبری چگونه شرایط را تغییر داد به شکلی که امروز کشوری مانند روسیه منافع خود را در همراهی با این نگاه میبیند و آمریکا در باتلاق نگاه نادرست خود به سوریه گرفتار مانده است.
زاکانی گفت: هم دولت قبل و هم این دولت نگاهشان به موضوع سوریه، نگاه ناقصی است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره جایگاه نرمش قهرمانانه در سیاست خارجی کشور، گفت: ما در عراق با آمریکاییها مذاکره کردیم این منطق نرمش قهرمانانه نبود بلکه منطق کمک به ملت مظلوم عراق بود. نرمش قهرمانانه این است که ما متوقف نشویم و اگر در مسیر مانعی میبینیم آن را بهگونهای دور بزنیم و به قله برسیم.
نماینده تهران در مجلس گفت: در موضوع مذاکرات که به برجام منتج شد این لفظ را در بین دوستان مذاکره کننده میبینیم اما در عمل مشاهده میکنیم که نکاتی به آنها تحمیل شد که در بعضی مواقع ما را دچار عقبگرد کرد و راه آینده را کندتر کرد.
زاکانی گفت: معتقدم میتوانستیم در موضوع برجام کارشناسانهتر عمل کنیم. خود آقای ظریف در مجلس میگفتند در ژنو کل افرادی که از سوی ما شرکت کرده بودند 16 نفر بودند در حالیکه آمریکاییها 143 و انگلیسیها نزدیک به 50 نفر بودند.
وی گفت: خود آقای صالحی اظهار کرد در جلسه با مونیز ما دو نفر بودیم اما گوش تا گوش همراهان مونیز حضور داشتند. بنابراین اگر کار کارشناسانه و با چهرههای کارشناس انجام میگرفت نتایج بهتری به دست میآمد.
نماینده تهران در مجلس گفت: به اعتقاد بنده از نظر کارشناسی دوستان در مقوله برجام اشکالاتی را دارند به شکلی که تیم مذاکره کننده از برجام برداشت واحدی ندارد و برداشتهایشان متنوع است. آقای صالحی چیزی میگوید و عراقچی نقض آن را بیان میکند. معتقدم دوستان بهتر میتوانستند مذاکره کنند در حال حاضر هم درباره برجام بهتر میتوانند اقدام کنند. فارغ از اینکه نگاه متفاوتی داشته باشیم باید بر اساس نگاه ملی حرکت کنیم.
زاکانی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه برخی اعلام میکنند ما مجبور به پذیرش برجام بودیم گفت: برخی میگفتند اگر این کار را انجام ندهیم به ایران حمله میشود اما همه کسانی که در جلسات کمیسیون حضور یافتند و حتی خود آقای عراقچی هم گفت آمریکاییها نمیتوانند به ایران کند. ادعای دیگر این بود که از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد خارج شدیم که این هم حرف نادرستی است و مسئله دیگر این بود که فروش نفت ایران به صفر میرسد در حالیکه بازار جهانی کشش این مسئله را نداشت.
وی با بیان اینکه برجام میتواند برای ما فرصتهایی را ایجاد کند و تهدیدها را کاهش دهد، گفت: در مجلس عدهای به دنبال رد یا تایید صددرصدی برجام بودند اما اکثرا به دنبال مشروط کردن برجام بودند که در نهایت شرایط به گونهای شد که رهبری شروطی را تعیین کردند.
نماینده تهران در مجلس در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به سوالی درباره نقش جنبش دانشجویی گفت: جنبش دانشجویی همواره نقش اساسی را در کشور ایجاد کرده و در ایران با ظهور جنبش دانشجویی رنگ و لعاب مارکسیستی آن در دهه 20 شرایط به سمت غلبه جریان ملیگرا رفت اما از دهه 40 به بعد این جریان متاثر از انقلاب اسلامی قرار گرفت.
زاکانی گفت: پس از انقلاب نیز مسیر حرکت جنبش دانشجویی ادامه یافت و علیرغم همه سلایق مختلف شرایط به گونهای شد که باعث خدمات جنبش دانشجویی به انقلاب و نظام اسلامی شد.
وی با اشاره به تجربههای تلخ مسیر جنبش دانشجویی گفت: برخی جریانات و گروههای سیاسی به دنبال برطرف کردن خلاءهای خود در جنبش دانشجویی بودند بهطوریکه در گذشته گروههای سیاسی نگاه ابزاری به این جریان داشتند که بزرگترین توهین به این جریان است و باعث رخوت و سرشکستگی در بین این جریان به خصوص در دهه 70 شد.
نماینده تهران در مجلس خارج شدن جریان دانشجویی از مسیر اصلی خود و تحت تاثیر القائات سیاسی قرار گرفتن را از آفتهایی دانست که جنبش دانشجویی ممکن است به آن دچار شود، گفت: جنبش دانشجویی برای جلوگیری از این مسئله باید به ویژگیهای خود عمل کند و عمقیابی را دنبال کند تا مانع از دستاندازی دولتها و گروهها به تشکلهای دانشجویی شود.
زاکانی در پایان گفت: بهترین و بیشترین کاری که جنبش جریان دانشجویی برای عمقبخشی خود انجام میدهد این است که در مسیر مطالبات به حق مردم و برای حرکت کشور به سمت خیر و صلاح حرکت کند و فاصله معناداری از احزاب سیاسی داشته باشد تا در تلاطم افکار مختلف قرار نگیرد و استقلال خود را حفظ کند.
ادامه مطلب ....
http://ift.tt/1YRSSDb
منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان
تبادل لينك
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر