نان و پنیر هم برای عده ای از مردم رویا می شود؟
نان به عنوان غذای اصلی بسیاری از مردم و در روزهایی که گرانی برنج مصرف هر روزه آن را برای مردم سخت کرده است، از اهمیت زیادی برای ...
نان به عنوان غذای اصلی بسیاری از مردم و در روزهایی که گرانی برنج مصرف هر روزه آن را برای مردم سخت کرده است، از اهمیت زیادی برای سبد خانوارها برخوردار است و این روزها باز هم خبر گرانی احتمالی نان افکار عمومی را نگران کرده است.
هنوز از یادها نرفته است که سوم اردیبهشت ماه سال گذشته نمایندگان ویژه محمود احمدی نژاد تصمیم گرفتند که قیمت خرید تضمینی هر کیلوگرم گندم را 395 تومان و هر کیلوگرم گندم دوروم را 415 تومان از کشاورزان تعیین کنند، از همان زمان بود که زمزمه افزایش قیمت آرد به کارخانجات نیز بر سر زبانها افتاد، موضوعی که در روزهای ابتدایی پس از ابلاغ این مصوبه، از سوی عباس قبادی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تکذیب شد.
او در گفتگویی اعلام کرده بود که قیمت آرد تا زمانی که از ذخایر موجود گندم در اختیار کارخانجات قرار میگیرد، افزایش نخواهد یافت، اما همین زمزمه کافی بود تا بهانهای به دست کارخانجات آرد داده شود که دیگر آرد را به قیمت سابق به فروش نرسانند.
سرانجام هم نتیجه این شد که قبل از اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها و در میان اعتراض و گلایه مردمی که نان غذای اصلی آنهاست، نان گران شد.
نکته قابل توجه در افزایش قیمت نان اما اینجا بودکه به ارتقای کیفی نان در کنار افزایش قیمت توجهی نشد و در واقع نان گران شده بدون آن که کیفیت آن تغییر کند و حتی به شهادت شاهدان عینی بد کیفیت تر و کوچک تر هم عرضه شد.
حالا اما در دولت یازدهم نیز در حالی که گرانی و تورم همچنان ادامه دار شده است دوباره زمزمه های گرانی نان به گوش می رسد وبه نظر می رسد دوباره همان اتفاق سال 91 در آستانه سال 93 حال رخ دادن است.
ماجرا هم از این قرار است که در حالی ستاد هدفمندي يارانهها درباره افزايش قيمت نان تا پايان امسال تصميمگيري ميکند که در صورت تصويب، قيمت نان از ابتداي فروردين سال آينده (1393) اجرا خواهد شد.
عباس قبادي، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت دربارهي احتمال افزايش قيمت نان در سال آينده گفته: هنوز ستاد هدفمندي يارانهها تصميم جديدي در اين زمينه نگرفته است.
وي ادامه داده: از آنجايي که تصميمگيري درباره افزايش قيمت نان در سال آينده جزو وظايف ستاد هدفمندي يارانهها است، شرکت بازرگاني دولتي نيز منتظر است تا ستاد هدفمندي يارانهها مصوبهي خود را در اين زمينه ابلاغ کند.
مدير عامل شرکت بازرگاني دولتي ايران با بيان اينکه اگر قرار باشد قيمت نان افزايش يابد اين موضوع از اول فروردينماه اجرايي ميشود، گفته: هرچند هنوز اقدامي در اين زمينه انجام نشده است ولي تا قبل از فروردينماه در اين باره تصميمگيري ميشود.
وي درباره نرخ نان با بيان اينکه تا پايان امسال قيمت نان تغيير نميکند بيان کرده: به طور کلي سياست دولت عدم افزايش قيمت نان است.
قبادي افزوده: اعتبارات خوبي براي پرداخت يارانه نان و گندم در بودجه در نظر گرفته شده و اين موضوع به تصميم مجلس بستگي دارد که با برنامه ريزيهاي انجام شده شاهد تغيير قيمت نان باشيم يا خير.
گفتنی است، در حالي مدير عامل شرکت بازرگاني دولتي ايران از احتمال افزايش قيمت نان از ابتداي فروردينماه خبر ميدهد که پيش از اين نظر مجلس حذف کامل يارانه نان در سال 1393 بوده است.
به اعتقاد برخی از نمايندگان مجلس با توجه به رانت ايجاد شده در خريد و فروش گندم و آرد احتمال آزادسازي قيمت نان و توقف يارانه پرداختي به گندم و آرد از سال آينده وجود دارد که در صورت انجام اين کار قيمت نان تا 300 تومان افزايش مييابد.
مجلس براين باور است که بايد يارانه پرداختي به بخش گندم و آرد متوقف شده و تمامي يارانه اين بخش به مصرفکننده پرداخت و قيمت نان به صورت آزاد تعيين شود.
به این ترتیب در روزهای بد گرانی مسکن و اقلام خوراکی حالا نان هم می رود تا گران تر شود و به طور کامل از سبد بسیاری از خانوارهای ضعیف حذف شود! تا به این ترتیب ضرب المثل "یک لقمه نان و پنیر هست!" نیز کم کم رنگ ببازد و دیگر نان و پنیر هم زینت بخش سفره های فقرا نباشد!
ادامه مطلب ....
http://ift.tt/1ciQ0Wy
منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان
تبادل لينك
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر