پس از زایمان به دلیل از بین رفتن محرکهای هورمونی تعداد زیادی از موهایی که در فاز فعال بودند وارد مرحله استراحت میشوند و ریزش مو آغاز میشود و تا حدود چهار ماه پس از زایمان اتفاق میافتد.
دکتر رباطی متخصص پوستو و مو به باشگاه خبرنگاران گفت: رشد مو دارای سه مرحله است مرحله اول (آناژن) مرحله رشد یا مرحله فعال.
-مرحله دوم ( کاتاژن) مرحله بینابینی و به مرحله سوم (تلوژن) مرحله استراحت موها گفته میشود و در دوران بارداری با توجه به تغییرات هورمونی به ویژه افزایش هورمون استروژن که یک هورمون محرک رشد مو است، بیشتر موها در مرحله فعال میمانند و این تصور برای مادر بوجود می آید که رشد موها بیشتر شده و تراکم موهایش افزایش یافته است.
وی افزود: پس از زایمان به دلیل از بین رفتن محرکهای هورمونی تعداد زیادی از موهایی که در فاز فعال بودند وارد مرحله استراحت میشوند و در این مرحله است که ریزش مو صورت میگیرد و از آنجا که این مراحل در یک دوره سه تا چهار ماهه اتفاق میافتد، از حدود ماه چهارم پس از زایمان است که ریزش موهای مادر بیشتر شده و چون مادر، در مرحله فعال شیردهی است، ممکن است فکر کند که شیر دادن باعث ریزش موهایش شده است. در حقیقت، به علت کمتر ریختن موها در دوران بارداری، ریزش آن پس از زایمان بیشتر به چشم میآید و ارتباطی با شیردهی ندارد.
این متخصص پوست این مطلب را خاطر نشان کرد: از آنجا که این وضعیت، یک روند طبیعی محسوب می شود، نیاز به اقدام خاصی ندارد و تنها در مواردی که مشکلات زمینهای مانند کمبود آهن وجود داشته باشد، برای پیشگیری از کاهش ذخایر بدن مادر باید علت زمینه ای رفع شود.
رباطی ادامه داد: بر این اساس، فقط در موارد شدید ریزش مو که به دلایل مختلف، نظیر عوامل ارثی هورمونی و التهابی ایجاد می شود ارجاع به متخصص ضرورت دارد در سایر موارد باید به مادر اطمینان خاطر داد که دراین مورد (ریزش مو) نگران نباشد زیرا بیماریمحسوب نشده و در اکثر موارد قسمت عمده موها جایگزین میشود.
ادامه مطلب ....
http://ift.tt/18JQzxP
منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان
تبادل لينك
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر