۱۳۹۳ آذر ۳۰, یکشنبه

یک روز بدون اینترنت




یک روز بدون اینترنت



با توجه به پیشرفت علم و بالارفتن سطح آگاهی و دانش بشر و همچنین یافتن راه کار هایی برای آسانترشدن زندگی در تمامی جنبه ها ،آدمی بی اختیار با عصری مواجه میشود که آن را "عصر انفجار اطلاعات" می نامند. عصری که مهمترین نقش آن را "اینترنت"و "دنیای مجازی" ایفا میکند...







حزب الله سایبر: امروزه اینترنت یکی از فناورهای سودمند و ابزاری قوی بشمار می رود این ابزار فراگیر نه تنها در گوشه گوشه زندگی بشر رخنه کرده است بلکه گاهی، جامعه پذیری افراد را نیز تحت شعاع خود قرار داده است.

در بیشتر اوقات هنگامی که بحث از فضای مجازی و اینترنت به میان میآید، قریب به اتفاق افراد از مزایا و مواهب آن سخن میگویند و بر مطالب مفید و ارزشمند آن اتفاق نظر دارند، و نمی توانند منکر خدمات و فواید چشمگیر این ابزار شوند...

اما در مقابل مقوله اول،واقعیتهایی هر چند تلخ نیز وجود دارد و آن هم مشکلات و مضرات این پدیده است..

با توجه به اینکه خانواده نخستین محیطی است که فضا و روابط آن بر انسان تاثیر میگذارد و با توجه به افزایش مشغله های والدین و تهدید شدن ارتباط عاطفی والدین و فرزندان به نظر میرسد نیازهای عاطفی و اولیه فرزندان به موقع و به اندازه کافی تامین نمیشود...

با توجه به این مقدمه در میابیم که این کودک تنها و سرگشته تمام آمال و آرزوها و حتی محبتهای دریغ شده در خانواده را در جای دیگری جستجو میکند زیرا در دنیای واقعی آن را نیافته است پس به ناچار به دنیای دیگری پناهنده میشود، دنیای به نام "دنیای مجازی" .

دنیای مجازی تمام احساسات و عواطف گمشده کودک را، در اختیار میگیرد و آن را با احسسات و عواطف مجازی رشد میدهد...و نقش جامعه پذیر کردن فرد را طبق همان سیاست طراحی شده به خوبی ایفا میکند و از او فردی تنها، متزلزل، وابسته، بدون عواطف و احسسات واقعی ،افسرده و در خود فرو رفته میسازد..

و اینگونه است که به موازات فواید و مواهب یک تکنولوژی ،پدیده ای به نام اعتیاد به اینترنت نیز به وجود آمده است ...

اعتیاد به اینترنت و فضای مجازی در میان اکثر کاربران این فضا، مشهود و محسوس است. از خود فرو رفتگی های بسیار در اجتماع های کوچک و بزرگ تا خوشحالی و ناراحتی در مورد اتفاقات فضای مجازی و خود پنداری با آن وقایع...

اما واقعیت چیز دیگری است...

واقعیت این است که هر چند این پدیده و تکنولوژی آسانی و راحتی را برای بشر به ارمغان آورده ولی آرامش و آسایش را به غارت برده است و هرگز خلاء عواطف و احساسات گمشده ی بشری که از کودکی به دنبال آن بوده است را پر نکرده بلکه هر روز بیش از پیش آن را عمیقتر کرده و بر آن دامن زده ...و این خاصیت دنیای مجازیست..!!

با توجه به تمامی مضرات و مشکلاتی که به ناچار در زندگی ماشینی امروز ،گریبان گیر آدمی شده است آیا مناسب این نیست که "علاج واقعه قبل از وقوع" کنیم...

آیا مناسب این نیست قبل از اینکه مانند خیلی افراد وابستگی به اینترنت ما را از پای در آورد ، و ما را مجبور سازد که هر گونه که او میخواد بیاندیشیم و زندگی کنیم، آن را هدفمند جلو ببریم و سعی کنیم اعتدال را جاری سازیم چرا که "خیر الامور اوسطها"؟!

آیا مناسب این نیست قبل از اینکه ،ما ابزاری در دست این ابزار شویم برای رهایی از این عادات اشتباه با تنهایی خود مبارزه کنیم؟!

آیا مناسب این نیست تجربه های ارزشمندی را که از طریق اینترنت کشف کرده ایم به زندگی واقعی خود تعمیم داده و زندگی اجتماعی خود را محدود به اینترنت نکنیم؟!

آیا مناسب این نیست که حتی اگر در فضای مجازی اخلاق نیکو شایسته ای داریم آن را به فضای حقیقی نیز منتقل کنیم؟!

آیا مناسب نیست که ساعات استفاده از چنین فضاهایی را به حد اقل برسانیم و بیشتر درجمع گرم و صمیمی خانواده باشیم و سعی کنیم آن را گرمتر و شیرینتر سازیم؟!

آیا مناسب نیست که گاهی هم به "یک روز بدون اینترنت" بیاندشیم؟؟







منبع:

1) چند راهکار ساده برای پیشگیری از اعتیاد به اینترنت





ادامه مطلب ....



http://ift.tt/1zTAKOs



منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان



تبادل لينك



به گروه اسلامی ما در گوگل بپیوندید تا همیشه با هم باشیم


هیچ نظری موجود نیست: