قسمهایجلاله روحانی برای عدمبازگشت بهدوران احمدینژاد
ما نیاز به توسعه داریم، ما نیاز به رشد داریم و امسال یعنی سال 93 انشالله باید رشد ما مثبت شود، سال گذشته رشد ما رشد مثبتی نبود و سال قبلش هم که می دانید، چه وضعی بود. همه باید دست به دست هم بدهیم و این کار را انشاالله انجام خواهیم داد و کشوری آباد و توسعه یافته پیش روی مردم ما خواهد بود.
ما نیاز به توسعه داریم، ما نیاز به رشد داریم و امسال یعنی سال 93 انشالله باید رشد ما مثبت شود، سال گذشته رشد ما رشد مثبتی نبود و سال قبلش هم که می دانید، چه وضعی بود. همه باید دست به دست هم بدهیم و این کار را انشاالله انجام خواهیم داد و کشوری آباد و توسعه یافته پیش روی مردم ما خواهد بود.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور صبح امروز در مراسم روز صنعت و معدن در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی سخنرانی کرد.
مهمترین محورهای سخنان روحانی به شرح ذیل است:
بسیاری از کشورها صنعتی شدند چون در منطقه جغرافیایی خاصی قرار گرفته بودند که می توانستند، کشورهای مختلف را به یکدیگر متصل کنند. بسیاری از کشورها صنعتی شدند به خاطر توسعه انسانی، داشتن دانشگاه های بزرگ، دانشکده ها و محققان و اسایتد اما کشوری که همه اینها را دارد، هم توسعه انسانی دارد و هم دارای بزرگترین مخازن گاز جهان است و جزو کشورهای دارنده مخازن نفت است و کشوری که ۲۰۰۰ کیلومتر به آب های آزاد در جنوب متصل است، کشوری که می تواند شرق و غرب و و شمال و جنوب را به هم متصل کند و کشوری که آن همه نابغه و صاحبنظر، استاد و مراکز تحقیقاتی دارد و بیش از نیم قرن است که سابقه حرکت صنعتی در این کشور وجود دارد، چطور هنوز نمی توانیم بگوییم ما صنعتی شده ایم، اشکال از کجاست؟
اشکال از برنامه است، برنامه اول یا دوم و سوم هم تا حدی به او ارفاق شد و برنامه های چهارم و پنجم. اگر انرژی را ما به قیمت جهانی تحویل تولید بدهیم، تولید کشور ما قدرت صادرات دارد؟
اگر دروازه های کشور را باز بگذاریم و تعرفه و حمایت از تولید را کنار بگذاریم، تولید کشور ما توان مقابله با جهان را دارد. مگر می شود در یک کشور برای همیشه از صنعت حمایت کرد؟
بدانید اگر حمایت در کنار رقابت نباشد، حمایت مخرب است. چرا بسیاری از صنایع ما بعد از ۴۰ -۵۰ سال قدرت رقابت ندارند و تمام نامه هایشان به رئیس جمهور و دولت در این چند ماه این است که اگر دو مرکز بزرگ برای این صنعت وجود دارد، مباد و مباد که مرکز سومی تاسیسی شود، چرا؟
صنعت چگونه باید روی پای خودش بایستد. آنهایی که تجربه بلند و طولانی در تولید و صنعت دارند، بیاییم با هم بنشینیم و گفت و گو کنیم. مذاکرات برد – برد تنها با خارجی ها نیست، دولت و بخش خصوصی، دولت و تولیدگر و دولت و قانون گذار هم باید مذاکره برد-برد داشته باشند.
اگر سرمایه طبیعی ما نبود و نباشد، معادن، جایگاه جغرافیایی کشور ایران نباشد و اتصال کشور به آبهای آزاد جنوب به راه آهن و جاده و مسیر هوایی که کشور را به همه جا متصل می کند، نبود ما دچار مضیغه بزرگی می شدیم.
باید به آینده اعتماد داشته باشیم. باید همه به قانون احترام بگذاریم و باید ثبات و امنیت را در آینده کشور ببینیم. باید مطمئن شویم دولت، دولتی نیست که در یک جلسه بدون مشورت و مطالعه تصمیم گیری کند. باید مطمئن شویم که این دولت توانمند است و قادر است ثبات و آرامش بازار را نگه دارد.
در موضوع تورم، می بینید که دولت به آنچه که قول داده و اعلام کرده است، بدان عمل کرده است. امروز تورم نقطه به نقطه کشور ۱۴٫۷ است یعنی از ۴۳ -۴۴ درصد به زیر ۱۵ درصد رسانده ایم.
ما روند کاهشی تورم را در سال جاری ادامه خواهیم داد. در ماه خرداد، مواد خوراکی نه تنها افزایش قیمت نداشته بلکه در مواردی کاهش هم داشته است.
ما با مشورت به این نظر رسیدیم که در زمانی که تورم حرکتش سریع است و همزمان رکود هم داریم، در قدم اول باید تورم را مهار بزنیم.
ما ناچاریم یکسری خودرو را وارد کنیم با سوخت بسیار کم، ناوگان ما نیاز به تحرک دارد و ما نمی توانیم مداوم بگوییم که باید در زمینه خودرو یک حرکت سریع کیفی رخ بدهد و این حرکت رخ ندهد.
به طور کلی این نکته را می گویم، در زمینه صنعت یکسری محدودیت ها دولت ایجاد می کند که این محدودیت ها به نفع کشور است و یکسری محدودیت ها به ضرر است و باید برداشته شود بخشی از محدودیت ها عقلانی نیست و ناصحیح است برخی محدودیت ها هم درست است و هم عقلانی. در زمینه تولید اگر پیچ و خم های غیر ضرور برای دادن مجوز پیش پای ما باشد، به معنای محدودیت غیرعقلانی است باید این را برداریم.
اگر ما برای صنعت محدودیت قائل می شویم برای مسائل زیست محیطی، این محدودیت ضروری است و باید انجام بگیرد. صنعت باید به نفع مردم تمام شود.
اگر محدودیت برای امنیت بالای مردم است و اگر ما در خودرو چیزی را ضروری می دانیم برای حفظ جان مردم، این محدودیت ضروری است.
امروز در شرایطی هستیم که تولید با مشکلاتی مواجه است و برخی از این مشکلات حلش برعهده دولت است. دولت در زمینه سیاست خارجی قدم های درستی را در ۱۱ماه گذشته برداشته و شرایط را برای تولید مناسبت تر کرده است. ما دیدیم به خاطر برخی مشکلات، تحریم توانست متاسفانه در برخی بخش ها حتی صنعت خودرو با سابقه طولانی اش، اثر بگذارد.
به مردم قول می دهم که کاسه تحریم شکسته شده و هیچ کس و هیچ بندزنی قادر نیست این کاسه شکسته را به حالت اول بازگرداند. ما به راه مان ادامه می دهیم. به همه دوستان و به همه ارزشمداران و به همه عزیزان و با زبان روان و آرام عرض می کنیم، ما انقلاب مان را می شناسیم، عزت ملی را پاس می داریم، خیلی غصه نخورید، ما می دانیم چه کار می کنیم.
وزارت خارجه و تیم مذاکره کننده کاملا تخصص لازم را برای حرف زدن در برابر ۶ قدرتی که روبروی ما قرار گرفته اند، دارد و سبک مذاکره را می داند و تجربه کافی را دارد و می دانیم سخت است اما راه را تا موفقیت نهایی به حول و قوه الهی ادامه خواهیم داد.
ما روابط مان را با کشورهای همسایه مان نزدیک و نزدیک تر خواهیم کرد اگر یکی دو همسایه هم داریم که هنوز آنها تمایل نشان نداده اند، ما علامت خود را برای یک رابطه خوب به آنها داده ایم و ما می خواهیم با همسایگان مان رابطه خوبی داشته باشیم و این را به نفع کشور، به نفع همسایگان و به نفع ملت های منطقه می دانیم.
ما برای جلوگیری از جنگ و اختلاف در منطقه همه توان خود را بکار گرفته و بکار می گیریم. می دانیم افراطی گری، درشت گویی و دخالت در امر این و آن، به نفع هیچ کشوری نیست. ما روابط خوب، امنیت منطقه، ثبات منطقه را نه تنها برای صنعت و کشورمان بلکه برای مردم کشورمان و مردم منطقه ضروری می دانیم و این راه را همچنان ادامه خواهیم داد.
بانک های ما در حد لازم توانمند نیستند و باید توانمند شوند و برای این کار جلسات متعددی را گذرانده ایم و خواهیم داشت.
درباره معوقات بانکی در برخی موارد، طرف مقصر نبوده، باید او را یاری کنیم البته برخی موارد هم مقصر بوده و کسی هم که مقصر بوده باید تاوان تقصیرش را پرداخت کند، همه را نمی شود یک جور نگاه کرد.
دولت بر اعتقاد خودش ثابت است که باید تولید قدم به قدم در اختیار بخش خصوصی قرار بگیرد البته تولید ما با تولیدهای دنیا متفاوت است. برخی از بنگاه های ما بزرگ متولد شده اند، ۴۰ ساله متولد شده اند و برخی تولدها هم رشد نکرده اند.
والله، بالله و تاالله سالهای بین ۸۴ تا ۹۲ گذشت و دیگر تکرار نمیشود. دولت یازدهم خود را خادم مردم می داند و هیچ تصمیم فردی نمی گیرد.
برای آنهایی که دولت را نقد کنند و فریاد بکشند و بگویند دولت اشتباه کرده، به آنها هم احترام میکنیم، هم تواضع میکنیم و هم دست آنها را می بوسیم.
راه و روش بانکها باید اصلاح شود. برای ورود سرمایه های خارجی هم کار خواهیم کرد. سرمایه خود ایرانیان که برخی گذاشتند این ور آب و آن طرف آب، لطفا هم بیایند این طرف. خارجی ها و ایرانیان خارج را تشویق به سرمایه گذاری کنیم.
امروز هیچ اختلاف نظری بین دولت و مجلس و قوه قضائیه و سیاست های کلی مقام معظم رهبری از جمله اقتصاد مقاومتی و سیاست های چشم انداز، نیست. هم اتفاق نظر داریم و حتی کشاورزی ما هم باید صنعتی شود. کشور باید صنعتی شود و صنعت باید همه جا را فرابگیرد.
ما نیاز به توسعه داریم، ما نیاز به رشد داریم و امسال یعنی سال ۹۳ انشالله باید رشد ما مثبت شود، سال گذشته رشد ما رشد مثبتی نبود و سال قبلش هم که می دانید، چه وضعی بود. همه باید دست به دست هم بدهیم و این کار را انشاالله انجام خواهیم داد و کشوری آباد و توسعه یافته پیش روی مردم ما خواهد بود.
منبع: خبرگزاری تسنیم
ادامه مطلب ....
http://ift.tt/1mT6TPX
منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان
تبادل لينك
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر