فاطمه سلام الله علیها، الگوی زندگانی مهدی موعود
در فرهنگ شيعه، وجود مفاخر آسماني و انسان های کامل الهي، سرمايه اي بزرگ و معنوي و پشتوانه اي ارزشمند براي اسوه پذيري و الگوبرداري به شمار مي روند. در اين ميان، سيره خانوادگی پيامبر اعظم صیالله علیه وآله به عنوان برترين الگوي قرآني و سيره خانوادگي حضرت زهرا سلامالله علیها به عنوان استمرار وجود پيامبر در مقام اسوه مسلماني، از مهم ترين ذخاير تربيتي براي انتخاب «الگوي خانوادگي» است. (1)
اسوه و الگو در نظام تربيتي مهدوی، وجود حضرت مهدی روحي فداه است؛ اسوه اي کامل و جامع که وجود پاک و نوراني اش ثمره اسوه پذيري از سيره کامل ترين اسوه قرآني يعني وجود پيامبر اعظم صلی الله علیه وآله و جامع ترين اسوه هاي مسلماني، يعني وجود اميرمؤمنان علی علیه السلام و حضرت زهرا سلام الله علیها و امامان معصوم علیهم السلام از نسل آنهاست.
حضرت مهدي روحی فداه اميدوارترين و باورمندترين انسان روي زمين نسبت به خداوند و روز رستاخيز است و خداوند متعال سيره رسول خدا صلی الله علیه و آله را اسوه حسنه اميدواران معرفي مي نمايد:
"در زندگي رسول خدا براي کساني از شما که به خداوند و روز رستاخيز اميدوارند و خداوند را بسيار ياد مي کنند، الگويي نيکو وجود دارد."(2)
از سوي ديگر، وجود حضرت زهرا سلام الله علیها، پاره ی وجود پيامبر و استمرار او در مقام اسوه حسنه است؛ تا جايي که امام زمان روحی فداه آن حضرت را الگو و اسوه نيکوي زندگاني خويش معرفي مي نمايد:
همانا در (سيرة) دختر رسول خدا براي من، الگويي شايسته وجود دارد. (3)
فاطمه، الگوی زندگاني مهدي موعود است، نه از آن جهت که مادر اوست، بلکه بدين جهت که دختر رسول خداست و پاره وجود او؛ از آن جهت که استمرار وجود رسول خدا و اسوه پذيري از وي، همان اسوه پذيري از رسول خداست و در يک کلام، اسوه پذيري از سيره زهرا سلام الله علیها، همان امتثال فرمان خداوند در اسوه پذيري از سيره رسول خداست.
نتيجه آن که بهترين اسوه و الگو در «دکترين تربيت مهدويت» سيره علمي و عملي حضرت مهدي عجل الله تعالی فرجه الشریف است و حال آن که کامل ترين و جامع ترين اسوه و الگوي آن حضرت سيره علمي و عملي پيامبر اعظم و حضرت زهرا علیهما السلام است.
بنابراين در عرصه «انتخاب الگوی خانوادگي» بهترين الگوها را مي بايست در «زندگي خانوادگي پيامبر صلی الله علیه و آله» و «زندگی خانوادگی حضرت زهرا سلام الله علیها» جست وجو کرد.
1 . ر.ک: نيلي¬پور، مهدي، مديريت خانواده، ج3، ص97ـ98.
2 . "لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللهِ اُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كَانَ يَرجُو اللهَ وَ اليَومَ الآخِرَ وَ ذَكَرَ اللهَ كَثيراً " احزاب (33)، 21.
3 . علامه مجلسي، بحارالانوار، ج53، ص178، ح9.
کد HTML:
http://www.mine-beheshti.blogfa.com
ادامه مطلب ....
http://www.nooreaseman.com/forum56/thread47942.html
منبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمان
تبادل لينك
http://ifttt.com/images/no_image_card.png خادم الزهرا
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر