اگرچه خبرها حکایت از آن داشت که نانوایان پایتخت برای تغییر در قیمت نان در حال آمادهباش هستند و آنگونه که از سوی اتحادیه به آنان اعلام شده، حق افزایش قیمت را تا زمان اعلام رسمی قیمتها ندارند، موضوعی که البته با بیتوجهی برخی نانوایان در سطح شهر مواجه شده و آنها به استقبال گرانی نان رفته بودند و به نوعی گرانفروشی میکردند.
به گزارش «تابناک»، با این حال قرار است از امروز قیمت انواع نان حداکثر تا ۳۰ درصد افزایش پیدا کند. نانواییها در این طرح به صورت آزادپز و یارانهای، آرد خود را تحویل خواهند گرفت. طرح اصلاح فرآیند تولید و عرضه آرد و نان از امروز دوشنبه مورخ ۱۰ آذر اجرایی میشود.
از فردا قیمت نان 30 دردصد افزایش پیدا می نماید. بر اساس این طرح ضمن توجه به افزایش کیفیت نان از سوی نهادهای ذیربط، قیمت انواع نان در کشور با همکاری استانداران و فرمانداران اصلاح خواهد شد.
همچنین بر اساس این گزارش قیمت انواع نان حداکثر تا ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. گفتنی است؛ نانواییها در این طرح به صورت آزادپز و یارانهای آرد خود را تحویل خواهند گرفت.
انواع نان قیمت پس از افزایش 30 درصدی
تافتون 300 تومان / 390 تومان
بربری 500 تومان / 650 تومان
سنگک 600 تومان / 780 تومان
لواش 160 تومان / 208تومان
محسن بهرامی ارض اقدس مشاور معاون اجرایی رییس جمهورنیز اظهار داشته است: از 10 آذرماه سالجاری قرار است مصوبه دولت مبنی بر افزایش کیفیت نان اجرایی شود که در این رابطه مقرر شده وزیر صنعت، معدن و تجارت اطلاع رسانی لازم را انجام دهد.
وی ادامه داد: آقای نعمت زاده و سازمان حمایت مسئول اجرای مصوبه قیمت نان هستند که بزودی اطلاع رسانی می کنند.
این خبر در حالی امروز اعلام می شود که در روزهای اخیر، صحبتها و حتی مستندات زیادی ارائه شد که دولت بنا داشته است از اول آذر امسال قیمت نان را ۳۰ درصد افزایش دهد.
هیأت وزیران در چهاردهم آبان ۹۳ تصویب کرده بود، «قیمت انواع نان از اول آذر ماه ۱۳۹۳، حداکثر به میزان ۳۰ درصد جهت جبران تعدیل قیمت گندم و افزایش سایر هزینههای دو سال اخیر کارخانجات آسیابانی و نانواییها نسبت به قیمتهای رسمی و مصوب سال ۱۳۹۲ در سراسر کشور افزایش مییابد».
این موضوع ادامه داشت تا اینکه چند روز پیش یک مقام مسئول با تأیید اینکه افزایش ۳۰درصدی قیمت نان از اول آذر مصوبه هیأت وزیران است، گفت: «دولت بنا به مصالحی فعلاً جلوی ابلاغ و اجرای این مصوبه را گرفته است».
البته با اینکه آشکار است، قیمت نان در سالهای اخیر به بهانههای مختلف با استفاده از روشهایی مانند کاهش وزن چانه یا افزایش قیمت نان به بهانههای اضافه کردن شیر یا کنجد به نان افزایش یافته بود، نزدیک به سی ماه است که قیمت نان افزایش رسمی نداشته است.
اگرچه محسن لزومیان رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نان قبلاً اعلام کرده بود که با اعلام رسمی افزایش قیمت نان، هیچ نانوایی حق افزایش قیمت تا ده روز را ندارد و باید در این دوره ده روزه، حتما باید قیمت نان را نیز بدون تغییر همچون سابق اعمال کنند. در غیر این صورت، با متخلفان برخورد جدی صورت می گیرد.
احتمال افزایش قیمت نان و تعیین بهای جدید آن به صورت استانی
لزومیان اظهار داشته است: بر اساس مصوبه ستاد هدفمند کردن یارانه ها قیمت های جدید نان استانی تعیین خواهد شد و در این زمینه استانداران مسئولیت خواهند داشت.وی افزوده است: بیشترین افزایش قیمت نان در تهران صورت خواهد گرفت و هر استانی با توجه به سطح برخورداری قیمت نان در آنجا تعیین خواهد شد. همچنین در استان های کم برخوردار کمترین افزایش قیمت اعمال خواهد شد.
مصوبه 14 آبان دولت چه بود؟
هیئت وزیران در جلسه 14 آبان ماه خود به پیشنهاد معاونت اجرایی رییس جمهور و به استناد اصل 138 قانون اساسی تصویب کرد که به منظور مدیریت، هدایت و تصمیم گیری چگونگی اصلاح کیفیت و تعیین قیمت ها (از جمله هزینه های تبعی و قیمت تمام شده) و تهیه طرح جامع مرحله ای اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان و نظارت بر حسن اجرای مصوبات، علمکرد استانداران و کارگروه های استانی و نظارت بر بازرسی گندم، آرد و نان، کارگروهی به ریاست معاون اجرایی رییس جمهور و عضویت وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دادگستری، امور اقتصادی و دارایی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و رییس اتاق اصناف ایران تشکیل می شود.
همچنین بر اساس مصوبه مذکور، کارگروهی در هر استان به ریاست استاندار، معاون برنامه ریزی استاندار و رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت (دبیر)، رییس سازمان جهاد کشاورزی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مرکز استان، رییس سازمان امور اقتصادی و دارایی، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان، مدیر شرکت غله و خدمات بازرگانی در استان، رییس اتاق اصناف مرکز استان و رییس هیئت مدیره اتحادیه نانوایان مرکز استان و سایر دستگاه ها (حسب تشخیص کارگروه) با وظایفی تشکیل می شود.
در این مصوبه تصریح شده است، "قیمت فروش گندم از اول آذر ماه 1393 برای نانوایی های یارانه ای درب سیلو و انبارهای تحت اختیار شرکت بازرگانی دولتی ایران سراسر کشور از قرار هر کیلوگرم (650 / 6) ریال تعیین می شود و برای سایر متقاضیان گندم، براساس قیمت تمام شده محاسبه می شود."
در ادامه این مصوبه نیز رسما اعلام شده است که "قیمت انواع نان از اول آذر ماه 1393، حداکثر به میزان 30 درصد جهت جبران تعدیل قیمت گندم و افزایش سایر هزینه های دو سال اخیر کارخانجات آسیابانی و نانوایی ها نسبت به قیمت های رسمی و مصوب سال 1392 در سراسر کشور افزایش می یابد."
دولت همچنین مصوب کرده است که در جهت بهبود کیفیت نان و ایجاد رقابت سالم بین واحدهای نانوایی سنتی، آزادپز، فانتزی، نان صنعتی، حجیم و نیمه حجیم حداقل 20 درصد از مجموع آرد مصارف نانوایی با قیمت غیریارانه ای اختصاص خواهد یافت. قیمت فروش نان این واحدها، با هدف رقابت و ارتقای کیفیت، از شمول قیمت گذاری مستثنی است.
ادامه مطلب ....http://ift.tt/1ttgGvYمنبع:انجمن هاي سياسي مذهبي فرهنگي نورآسمانتبادل لينك